Nyt ungecenter i Tårnby kommer også Dragør til gode

Ungecenter Tårnby slog forleden døren op i fine renoverede lokaler på Plyssen. Sammen med en række andre aktører vil Tårnby Kommune sikre en sammenhængende koordineret indsats for de 15 til 25-årige. Det kommer også Dragørs afgangselever og unge med særlige behov til gode.

Foto fra åbningen af Ungecenter Tårnby.

Af Pia Melander Guilbert  

Uddannelsesvejledere, beskæftigelsesrådgivere, SSP-medarbejdere, psykologer, ungeguides og en socialrådgiver. Det er de fagligheder, Tårnby og Dragørs unge fremover kan møde i Ungecenter Tårnby.

Formålet med ungecentret er at sikre en sammenhængende koordineret indsats for de 15 til 25-årige, så de oplever, at der er én indgang til kommunen, når de henvender sig for at hjælp, og at der altid er en tovholder på sagen, hvis flere fagligheder er involveret, skriver Tårnby Kommune om det nye center.

Flere unge skal i uddannelse og job
Målgruppen er alle unge fra 8. klasse til 30 år, som har mulighed for at blive selvforsørgende herunder også unge, der forventes at kunne varetage et flexjob.
Kerneopgaven er ifølge borgmester Allan S. Andersen at medvirke til, at flere af målgruppens unge kommer i uddannelse og job og at de kommer i gang hurtigere end det sker på nuværende tidspunkt.

Foto fra åbningen af Ungecenter Tårnby med Tårnbys borgmester Allan S. Andersen t.h.

Samarbejdsaftalen med Dragør
Nicolaj Bertel Riber, der er formand for Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget i Dragør Kommune, er også meget begejstret for det nye center. Han understreger, at det ifølge en samarbejdsaftale mellem Dragør og Tårnby Kommune også kommer Dragørs unge til gode:

– Som udgangspunkt er det alle vores afgangselever med behov for uddannelsesvejledning og dernæst alle unge, der har behov for et særligt uddannelsesforløb, fx FGU (Forberedende Grunduddannelse red.), forklarer Nicolaj Bertel Riber til DragørNyheder.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

100 år med gratis tandpleje

Børne- og ungdomstandplejen i København fylder 100 år og ifølge hovedstadens overtandlæge er der sket en kæmpe udvikling indenfor tandplejen siden 1923. Københavns kommune driver

Læs mere »