3,6 millioner til strandoprydning

Mange danske strande flyder med affald. Derfor har Miljø- og Fødevarestyrelsen netop uddelt 3,1 millioner til 25 projekter, der skal fjerne plastik og andet affald fra de danske strande. Dragør indgår sammen med Amager, Strandmøllen og Bellevue Strand i et projekt, der har fået tildelt 395.000 kroner.

Foto: fmvm.dk

Af Pia Melander Guilbert

Kapsler, dåser, poser, plastiklåg, dunke, cigaretskod, bøjer og fiskegarn. Det er nogle af de knap så naturlige ting, der ligger og flyder på mange danske strande. Derfor har Miljø- og Fødevarestyrelsens strandoprydningspulje netop uddelt 3,1 millioner til projekter, der handler om at rydde op på strandende.

– Plastik er en trussel for vores natur og miljø. Det skader både natur og dyr, og det er med til at ødelægge naturoplevelsen langs de danske strande og kyster. Derfor er det en fornøjelse at opleve, hvor stor interesse der er for at hjælpe med at rydde op og yde en frivillig indsats, udtaler miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

Dragør er med
Af listen over projekter, der har fået tilskud, fremgår det, at Dragørs strande også er med. Det er Fritidsakademiet FRAK, der arbejder med udsatte unge, der har fået 395.000 til at samle affald på henholdsvis Amager Strand, Strandmøllen, Bellevue og Dragørs strande.
Både offentlige myndigheder, private selskaber og almindelige borgere har kunnet ansøge om tilskud, og interessen har været stor.

– En indsats imod plastikforurening har høj prioritet for regeringen. Vi vil reducere unødvendigt plastikforbrug, der sviner i naturen, og sikre mere genbrug og genanvendelse af plastik. Vi skal væk fra brug og smid væk-kultur og i højere grad bruge vores begrænsede ressourcer igen og igen. Strandoprydningspuljen er en håndsrækning til alle de frivillige, som knokler med at holde strandene fri for affald, så andre kan nyde naturen, siger Lea Wermelin i pressemeddelelsen, som du kan læse her.

https://www.facebook.com/MFVMDK/videos/878165289314530/

I 2019 blev der ansøgt for knap 5,5 millioner kroner og uddelt 3,1 millioner kroner. Alle projekter og ansøgninger, der levede op til formål og krav har fået tilskud. Der er i alt afsat 3,6 millioner kroner til strandoprydning i 2020.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?