Trafikal forhindring for Dragør Privatskole

Siden Dragør Privatskole i slutningen af november løftede sløret for sin forventede beliggenhed på Baggersminde har arbejdsgruppen og de mange forældre, der har skrevet deres børn op, ventet på den endelige godkendelse fra forvaltningen. Sidste nyt er, at kommunen vil have lavet en ny lokalplan for området, da en skole vil ændre de trafikale forhold.

Foto: Dragør Privatskole / PR

Af Pia Melander Guilbert

Tålmodighed er efterhånden blevet noget af en dyd for arbejdsgruppen bag Dragør Privatskole og de mange forældre, der allerede har skrevet deres børn op til næste skoleår. Forvaltningen tøver med den endelige godkendelse. Sidste nyt er, at kommunen ikke vil tillade opstart på Baggersminde, før der er lavet en ny lokalplan for området.

Trafikprop?
Årsagen til behovet for en ny lokalplan er ifølge kommunen, at de trafikale forhold vil ændres væsentligt som følge af skoledrift:

”Så igen er vi landet i en situation, hvor vores projekt skal undergå en politisk vurdering og formentlig en afstemning i et udvalg eller KB for at komme videre,” skriver arbejdsgruppen på Facebook og understreger, at de allerede har sat gang i deres netværk for at finde løsningsmuligheder på den nuværende situation.

Gruppen har i de sidste uger haft møder med kommende 0. klasses forældre og skriver også:

”De samtaler har i høj grad styrket os i troen på, at der er brug for et skoletilbud som vores. Vi glæder os til de sidste samtaler i uge 8.”

Tålmodighed er efterhånden blevet noget af en dyd for arbejdsgruppen bag Dragør Privatskole. Nu er det trafikale udfordringer som står i vejen for en godkendelse. Privatfoto

På forkant med pædagogisk udvikling
PÅ hjemmesiden www.dragoerprivatskole.dk står der, at Dragør Privatskole skal være en mindre privatskole:

”hvor eleverne skal have lov at udvikle sig i overensstemmelse med deres egne potentialer. Læring drives gennem lyst, og vi har en overbevisning om, at kundskaber og færdigheder kommer, når læring er drevet af motivation. Skolen vil være en demokratisk og progressiv skole, som ønsker at være på forkant med den pædagogiske udvikling. Vi ønsker at tilbyde vores elever et højt kvalificeret lærerteam og et tæt samarbejde mellem skole og hjem. Som skole ønsker vi at prioritere socialt ansvar, dialog og nærvær i et overskueligt og trygt miljø.”

Læs mere på www.dragoerprivatskole.dk og i Facebookgruppen ”Dragør Privatskole”

Læs også:

Dragør Privatskole i Baggersmindelejren

Seneste artikler

 

Fik du læst?

100 år med gratis tandpleje

Børne- og ungdomstandplejen i København fylder 100 år og ifølge hovedstadens overtandlæge er der sket en kæmpe udvikling indenfor tandplejen siden 1923. Københavns kommune driver

Læs mere »