Optakt til Fastelavn

Lokalhistorisk Forening indbyder til OPTAKT til Fastelavn. Torsdag den 13. februar 2020 kl. 19.30 fortæller Palle Cranil om Fastelavn i Wiedergårdens Festsal.

Af Dines Bogø

Palle Cranil fortæller om Vennekredsen, der siden 1886 har arrangeret tøndeslagning i Store Magleby.

Vi skal høre videre om Dragør Fastelavnsforening, der siden 1970 har arrangeret tøndeslagning i Dragør. Der vil blive vist flere udvalgte historiske filmklip. Cythia Bech viser effekter fra sin samling.

På søndag den 16. februar er der efterfølgende mange aktiviteter på Amagermuseet også for børn. Ugen efter selve tøndeslagningen til hest over to dage i Dragør og Store Magleby.

Palle giver i Wiedergården en optakt med historisk tilbageblik og der er mulighed for at stille mange spørgsmål både til Cythia og Palle.

Cythia Bech medbringer udvalgte effekter fra sin samling. (Foto: Cythia Bech).

Er der forskel på den måde man afvikler tøndeslagning på i de to byer?

Se tøndestokke (køller), udsmykning til heste og ryttere og meget andet. Hør mere om den renoverede musikvogn. Hvem spiller på vognene o.s.v.

På gensyn til medlemmerne og måske kommende medlemmer i Wiedergården på torsdag den 13. februar kl. 19.30. Tag naboen med.

Læs også:

Fastelavn: En så kær tradition at Amagermuseet fejrer den to gange!

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Alumnedag på Tårnby Gymnasium

Efter flere års arbejde med karrierelæring, målrettet planlægning, en masse research og en standby grundet Coronanedlukning, er Tårnby Gymnasium nu klar til den første alumnedag onsdag 1.

Læs mere »