Optakt til Fastelavn

Lokalhistorisk Forening indbyder til OPTAKT til Fastelavn. Torsdag den 13. februar 2020 kl. 19.30 fortæller Palle Cranil om Fastelavn i Wiedergårdens Festsal.

Af Dines Bogø

Palle Cranil fortæller om Vennekredsen, der siden 1886 har arrangeret tøndeslagning i Store Magleby.

Vi skal høre videre om Dragør Fastelavnsforening, der siden 1970 har arrangeret tøndeslagning i Dragør. Der vil blive vist flere udvalgte historiske filmklip. Cythia Bech viser effekter fra sin samling.

På søndag den 16. februar er der efterfølgende mange aktiviteter på Amagermuseet også for børn. Ugen efter selve tøndeslagningen til hest over to dage i Dragør og Store Magleby.

Palle giver i Wiedergården en optakt med historisk tilbageblik og der er mulighed for at stille mange spørgsmål både til Cythia og Palle.

Cythia Bech medbringer udvalgte effekter fra sin samling. (Foto: Cythia Bech).

Er der forskel på den måde man afvikler tøndeslagning på i de to byer?

Se tøndestokke (køller), udsmykning til heste og ryttere og meget andet. Hør mere om den renoverede musikvogn. Hvem spiller på vognene o.s.v.

På gensyn til medlemmerne og måske kommende medlemmer i Wiedergården på torsdag den 13. februar kl. 19.30. Tag naboen med.

Læs også:

Fastelavn: En så kær tradition at Amagermuseet fejrer den to gange!

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?