Politidirektør Anne Tønnes: ”Vi arbejder målrettet for at få vendt sidste års indbrudsudvikikling”

Lørdag havde Dragør besøg af Amager nærpoliti. Politidirektør Anne Tønnes var glad for at få talt med mange af de borgere, der kiggede forbi for dels at høre, hvad poltiet gør for at sænke antallet af indbrud i Dragør og dels at få råd om, hvad man selv kan gøre for at forebygge indbrud.

Mange borgere lagde lørdag vejen forbi poltiets pavillon på Neels Torv. Foto: Politiet

Af Pia Melander Guilbert

Mange lagde vejen forbi, da Dragør lørdag havde besøg af Amager nærpoliti og politidirektør Anne Tønnes. På landsplan er antallet af indbrud faldende. I Dragør er det gået den stikmodsatte vej.

–Det har jeg – og hele Københavns Politi – stort fokus på og vi arbejder målrettet for at få vendt sidste års indbrudsudvikling i Dragør, sagde Anne Tønnes blandt andet og forklarede, at nærpolitiet helt konkret har fået mere fokus på at være til stede i Dragør, især i de mørke timer, hvor de fleste indbrud bliver begået. Derudover har særlig indbrudsgruppe fokus på at opklare de indbrud, der var i Dragør sidste år.

Politidirektør Anne Tønnes i samtale med en borger. Foto: Politiet

Flere fængslet
Der er også blevet fængslet flere indbrudstyve, herunder også omrejsende, organiserede kriminelle, som har begået flere indbrud i Dragør. For nyligt anholdt politiet en udenlandsk mand, som nu er sigtet for et indbrud i en villa i Dragør sidste sommer. Manden efterlod sig DNA-spor i villaen i forbindelse med indbruddet og blev derfor efterlyst.

Foto: Politiet

Forebyg indbrud 
En af politiets forebyggelsesspecialister var også til stede lørdag. Hun gav følgende gode råd til, hvordan man bedst sikrer sit hjem mod indbrud:

– Vær en god nabohjælper. Godt naboskab og et opmærksomt blik for, hvad der foregår i nabolaget, gør kvarteret mindre attraktivt for indbrudstyve. Hils på dem, du møder, og fortæl naboer, hvis du aner uråd.

– Tænd lys udenfor, og klip hækken. Lys øger chancen for, at tyven bliver set af naboerne, og forstyrres i sit arbejde. Undgå høje træer, hække og mørke gemmesteder omkring dit hjem.

– Gør døre og vinduer svære at bryde op. Brug gode solide låse, døre og sikrede vinduer.

– Ring 1-1-4, hvis du har haft indbrud. Hvis du ser personer med en mistænkelig adfærd i dit nabolag, eller hvis du har haft indbrud, så ring 1-1-4. Dine oplysninger kan være afgørende for vores efterforskning, og selv mindre detaljer kan være vigtige. Ring 1-1-2, hvis indbrudstyven stadig er i hjemmet.

Du har altid mulighed for at tage kontakt til din lokale betjent – om stort og småt i dit lokalmiljø.

Du kan finde kontaktinformation på www.dinbetjent.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?