Fastelavn og forloren skildpadde på Wiedergården

Kom og mød fastelavnsrytterne mandag d. 24. februar foran Wiedergårdens aktivitetshus. Traditionen tro er der punch og æbleskiver til at holde varmen med, og cafeen serverer forloren skildpadde.

Af Pia Melander Guilbert

Et helt års skattefrihed. Det var der engang til den, der blev tøndekonge fastelavnsmandag. I øvrigt blev der reddet to mandage – den ene mandag red de gifte, og den anden mandag red de ugifte. Iført sorte benklæder, hvid skjorte, broderet vest, høj hat og på smukt pyntede heste, drog rytterne rundt til gårdene. Her fik de punch, sang for værtsparrene og udråbte deres leve, inden de på hesteryg tog videre og slog til tønden.

Foto: DragørNyheder.dk

Ryttere på smukt pyntede heste
I Dragør er fastelavn en meget gammel tradition, som i dag holdes søndag i Dragør og mandag i St. Magleby. I de 30 år, Wiedergårdens aktivitetshus har eksisteret, har man hvert år fået besøg af rytterne, som i deres traditionelle dragter og på deres smukt pyntede heste bydes på punch og synger. Således også i år, hvor de kommer forbi klokken 11.30. Som altid vil der være mulighed for at købe både punch og æbleskiver til en fornuftig pris, og cafeen serverer dampende varm forloren skildpadde til 60 kroner. Kom og oplev denne festlige begivenhed, hvor en af byens rigtig gamle traditioner holdes i hævd – dog ikke den om skattefrihed.

Bemærk at P-pladsen foran Wiedergården er afspærret denne formiddag.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?