Iben Hagedorn blev årets Dronning på Blushøj

Fastelavnssøndag i Dragør er måske på højde med hvad Mekka er for de pilgrimsrejsende. Det er muligvis den største søndag, rent traditionsmæssigt, året byder på i Dragør. Og det kunne hverken vejr eller vind ændre på i år, hvor rytterne med rank rynk på de smukt pyntede heste, red byen rundt på deres punch-rute inden det store slag på Blushøj skulle stå.

Søndag formiddag var trafikken i Dragør sendt et par hundrede år tilbage i tiden. Her er rytterne på vej ad Kirkevej mod Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

Godt og vel 30 stop på ruten med hver deres hyldest til værterne, en lille en til at varme sig på og de faste skålsange som alle skråler med på.

Et af de klassiske stop på punch-ruten er hos Cythia og Peter Bech på Kongevejen hvor der er gang i punch-gryderne og børnene slår katten af tønden mens man venter på rytterne. Foto: DragørNyheder.dk

På en stuvende fuld Engvej var folk mødt op fra nær og fjern for at overvære den helt særlige fastelavnstradition i Dragør og efter en god halv times tid med tørre køllebank blev det sidste dræbende slag sendt afsted. Den sidste pind fra tønden splintrede til øredøvende jubel fra tilskuerne og Iben Hagedorn kunne lade sig fejre som årets Dronning.

Iben Hagedorn blev årets Dronning på Blushøj efter en fuldtræffer som udløste jubel hos de mange hundrede, måske tusinde fremmødte. Foto: DragørNyheder.dk

Weekenden stod på Fastelavn. Både lørdag og søndag var der gang i tønderne. Men allerede mandag eftermiddag går det løs igen. Denne gang er det slaget om Store Magleby. Det foregår ved Amagermuseet på Hovedgaden i Store Magleby. Museet åbner op allerede fra kl. 13 og selve slaget slås kl. 15. Det kan du læse mere om her i oversigten.

Herunder kan du se galleri fra søndagens Fastelavn i Dragør. (Alle fotos: DragørNyheder.dk)

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Alumnedag på Tårnby Gymnasium

Efter flere års arbejde med karrierelæring, målrettet planlægning, en masse research og en standby grundet Coronanedlukning, er Tårnby Gymnasium nu klar til den første alumnedag onsdag 1.

Læs mere »