Solen skinner også på Café Havslapning i 2020

Der bliver også udeservering hos Café Havslapning på Dragør Havn i 2020. Det besluttede økonomiudvalget i Dragør Kommune torsdag i sidste uge. I 2019 havde man opnået dispensation til udeserveringen, men det lignede et nej fra kommunen kort før jul.

Foto: DragørNyheder.dk

Det lykkedes dog at vinde flertal for endnu en dispensation, således at både lokale beboere og turister i den kommende sommersæson får mulighed for at sidde og nyde en forfriskning på det udendørs areal foran caféen.

Fra kommunens side havde man inden torsdagens møde undersøgt, om der kunne tages alternative serveringsområder i brug, men det var ikke tilfældet. Kommunen skriver i sin afgørelse:

“Konklusionen er, at der ikke er andre arealer til udeservering i nærheden af Café Havslapning som kan anvises på kort sigt uden at dette medfører en udgift for Dragør Kommune. Udgiften vil ikke kunne afholdes inden for rammerne af kommunalfuldmagtsreglerne. Gården bag caféen benyttes af Havnekontor og værksted til opbevaring af materialer og parkering af maskiner og porten skal være aflåst når havnekontoret er lukket. Der kan ikke peges på andre steder som på kort sigt kan benyttes af havnen/værkstedet”.

Det var repræsentanterne for partierne A, C, O og V, som stemte for en forlængelse af dispensationen, mens Liste T undlod at stemme.

Læs også:

Endegyldigt slut med udeservering på Café Havslapning?

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »