Tårnbys erhvervsliv får flot placering i ny analyse

En ny analyse fra IRIS Group måler virksomhedernes bedrifter i kommunerne, og her kommer Tårnby ind på en flot samlet fjerdeplads.

Tårnby er kravlet op fra nummer 12 til en flot fjerde plads i den nye analyse “Lokale erhvervspræstationer 2020” fra IRIS Group.

Analysen “Lokale erhvervspræstationer 2020” fra IRIS Group er baseret på 22 udvalgte indikatorer, som sammenligner virksomhederne i kommunerne. Indikatorerne dækker både over eksport, indkomst, iværksætteri og vækstvirksomheder.

Tårnby Kommune ligger nummer tre på iværksætteri og vækstvirksomheder, og beskrives som topscorer på indikatorer for jobskabelse i iværksættervirksomheder. Dragør Kommune er kravlet otte pladser ned fra en 75. plads til en samlet plads som nummer 88 i den seneste analyse. Københavns Kommune er i samme analyse hoppet tre pladser op fra nummer ti til en syvende plads.

Kommunernes samlede erhvervspræstationer er et gennemsnit af 22 indikatorer, og det er IRIS Group, der har lavet analysen.

IRIS Group har udviklet et nyt indeks, der måler de danske kommuners erhvervspræstationer. Det nye indeks rangerer alle kommuner efter, hvordan de klarer sig på nøgleområder som antal private arbejdspladser, iværksætteri, vækstvirksomheder, eksport og produktivitet.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen glæder sig over det gode resultat og siger i en pressemeddelelse:

“Vores lokale erhvervsliv oplever en rigtig god udvikling i disse år – det gælder på mange forskellige områder. Det glæder mig, at vi sort på hvidt nu har fået det dokumenteret. Vi har i kommunen et solidt fokus på hele området. Vi har oprustet på iværkstætterområdet flere gange, og vi har sidste år udarbejdet vores første deciderede erhvervspolitik.  Vi skal fortsat have fokus på erhvervsområdet, og vi skal fortsætte det gode samarbejde med vores lokale virksomheder, både de store og de små”.

(Kilde: Tårnby Kommune) 

Om analysen:

IRIS Group har udviklet et nyt indeks, der måler de danske kommuners erhvervspræstationer. Det nye indeks rangerer alle danske kommuner efter, hvordan de klarer sig på nøgleområder som antal private arbejdspladser, iværksætteri, vækstvirksomheder, eksport og produktivitet.

Du kan se den samlede oversigt fra IRIS over landets kommuner her

Kilde: IRIS Group

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?