Tårnbys erhvervsliv får flot placering i ny analyse

En ny analyse fra IRIS Group måler virksomhedernes bedrifter i kommunerne, og her kommer Tårnby ind på en flot samlet fjerdeplads.

Tårnby er kravlet op fra nummer 12 til en flot fjerde plads i den nye analyse “Lokale erhvervspræstationer 2020” fra IRIS Group.

Analysen “Lokale erhvervspræstationer 2020” fra IRIS Group er baseret på 22 udvalgte indikatorer, som sammenligner virksomhederne i kommunerne. Indikatorerne dækker både over eksport, indkomst, iværksætteri og vækstvirksomheder.

Tårnby Kommune ligger nummer tre på iværksætteri og vækstvirksomheder, og beskrives som topscorer på indikatorer for jobskabelse i iværksættervirksomheder. Dragør Kommune er kravlet otte pladser ned fra en 75. plads til en samlet plads som nummer 88 i den seneste analyse. Københavns Kommune er i samme analyse hoppet tre pladser op fra nummer ti til en syvende plads.

Kommunernes samlede erhvervspræstationer er et gennemsnit af 22 indikatorer, og det er IRIS Group, der har lavet analysen.

IRIS Group har udviklet et nyt indeks, der måler de danske kommuners erhvervspræstationer. Det nye indeks rangerer alle kommuner efter, hvordan de klarer sig på nøgleområder som antal private arbejdspladser, iværksætteri, vækstvirksomheder, eksport og produktivitet.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen glæder sig over det gode resultat og siger i en pressemeddelelse:

“Vores lokale erhvervsliv oplever en rigtig god udvikling i disse år – det gælder på mange forskellige områder. Det glæder mig, at vi sort på hvidt nu har fået det dokumenteret. Vi har i kommunen et solidt fokus på hele området. Vi har oprustet på iværkstætterområdet flere gange, og vi har sidste år udarbejdet vores første deciderede erhvervspolitik.  Vi skal fortsat have fokus på erhvervsområdet, og vi skal fortsætte det gode samarbejde med vores lokale virksomheder, både de store og de små”.

(Kilde: Tårnby Kommune) 

Om analysen:

IRIS Group har udviklet et nyt indeks, der måler de danske kommuners erhvervspræstationer. Det nye indeks rangerer alle danske kommuner efter, hvordan de klarer sig på nøgleområder som antal private arbejdspladser, iværksætteri, vækstvirksomheder, eksport og produktivitet.

Du kan se den samlede oversigt fra IRIS over landets kommuner her

Kilde: IRIS Group

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Workshop om det gode liv

Nuværende beboere på Enggården, medarbejdere, pårørende og politikere var 17. januar inviteret til workshoppen hjemlighed, aktiviteter og samarbejde på Enggården På workshoppen på omsorgscentret Enggården

Læs mere »