Biblioteket anbefaler: Roser og Violer

Kostskole, venner, kærlighed og magi. Lyder det, som noget du har læst før, så har du til dels ret, og så alligevel ikke. Roser og Violer er en dansk fantasy krimi med et islæt af nordisk magi. Den er ikke til at lægge fra sig, når man først er begyndt.

De 4 piger Kirstine, Victoria, Kamille og Malou er alle blevet optaget på kostskolen Rosenholm, en skole de ikke selv har valgt, men som har valgt dem.

Man går på Rosenholm i tre år, og der er en bog pr. skoleår. I første bind bliver de fire piger introduceret til fagene på skolen, de finder ud af, om de tilhører Jord, Vækst, Blod eller Død, og de skal lære at beherske magien. Der sker dog også mærkelige ting på skolen, de falder over hints til en gammel mordgåde. De fire bofæller forsøger på bedste vis at løse mysteriet ved brug af deres forskellige evner, og uden at komme for meget til skade.

“Sproget er udtryksfuldt og flydende. Hvert kapitel er skrevet fra en af de fire piger. Kapitlerne er forholdsvis korte, men dog stadig fyldestgørende.

Roser og Violer er en rigtig page turner, og jeg kan næsten ikke vente til næste bind kommer.”
– Amalie Bagge, børne- og ungebibliotekar

Roser og Violer – Rosenholm Trilogien 1
af Gry Kappel Jensen

Anbefales især til læsere, som har lyst til et dansk take på hele kostskole- og magigenren.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?