Hollænderne kommer

Både hollændere og danskere er glade for at besøge hinanden. Ikke mindst på Amager hvor hollændernes ankomst til øen næste år kan fejre 500-års jubilæum. Allerede fra slutningen af marts tager easyJet forskud på glæderne og åbner en ny rute til Amsterdam.

Amsterdam er cyklernes hovedstad nummer ét. Borgerne i Amsterdam ejer i gennemsnit to cykler. Der er over 250.000 cykelstativer og over halvdelen af al trafik foregår på cykel. Når man besøger den hollandske hovedstad er cyklen en rigtig god måde at komme rundt på. Der er over 500 km cykelstier og der findes et utal af cykeludlejningsfirmaer.

Behovet for flyrejser mellem de to hovedstæder Amsterdam og København har generelt været i stigning i de senere år. I 2018 steg antallet af passagerer til og fra den hollandske hovedstads lufthavn med 6 procent, mens der sidste år var en vækst på to procent, oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Med den nye rute får passagerer, der vil rejse mellem de to hovedstæder, endnu flere valgmuligheder med easyJets planlagte 7 ugentlige afgange på ruten mellem Schiphol lufthaven og København, der i forvejen også serviceres af SAS, Norwegian og KLM.

Når du trænger til en hurtig getaway, er Amsterdam en af de destinationer hvor du hurtigt og oftest billigt kan rejse til. Med sine over hundrede kanaler er byen kendt som “Nordens Venedig”. Amsterdams velbevarede arkitektur fra 1700-tallet er med til at skabe den idylliske stemning, men er også en kontrast til byens ellers meget moderne og progressive attitude.

Der er et hav af oplevelser i Amsterdam. Alt fra kunstmuseer til blomstermarkeder, fra hash-sælgende “coffeeshops” til Red Light District. Du kan finde noget spændende og unikt at udforske i alle gadehjørner. Derudover er der gode muligheder for sightseeing både til fods, på cykel og med båd.

William Vet, der er landechef for easyJet i Holland, udtaler:

”Vi er glade for at tilføje denne nye rute til København til vores rutenetværk ud af Amsterdam særligt målrettet mod at servicere forretningssegmentet. København er en fantastisk destination, som har noget at tilbyde enhver rejsende. Det er også første gang, vi flyver til Skandinavien fra Amsterdam, og vi glæder os over vores kunders mulighed for at drage nytte af vores helårlige rute med afgange på alle ugens dage”, udtaler Willian Vet der er landechef i easyJet i Holland.

Hos Københavns Lufthavne vækker nyheden også glæde.

”Vi er meget glade for at byde easyJet velkommen på ruten mellem København og Amsterdam. Det giver endnu flere valgmuligheder for vores passagerer og understøtter den efterspørgsel på rejser mellem de to byer, som vi har set i de seneste år. I forvejen er easyJet den andenstørste operatør i Amsterdam, og vi synes, det er naturligt, at de vil etablere en ny forbindelse til CPH, som i dag er et vigtigt netværkspunkt i Norden for easyJet,” siger kommerciel direktør Peter Krogsgaard fra Københavns Lufthavne.

Kilde: CPH

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?