To elever på St. Magleby Skole i Corona-karantæne

Som en forebyggende foranstaltning er to elever fra St. Magleby Skole sendt i hjemmekarantæne, fordi de har været i kontakt med en person, der er smittet med COVID-19. Eleverne er ikke selv syge. Skolen opfordrer forældre til at tale med deres børn om COVID-19 og de fem hygiejneråd.

Af Pia Melander Guilbert

Mandag er to børn, der går på St. Magleby Skole, sendt i hjemmekarantæne, fordi familien har været i kontakt med en person, der er smittet med Corona-virus (COVID-19). Hele familien er i karantæne, iværksat af sundhedsmyndighederne, men de er ikke selv syge. Der er udelukkende tale om en forebyggende foranstaltning, oplyser skoleleder Jens Nelleman Charpentier på Aula.

Han opfordrer forældrene til at tale med deres børn om COVID-19, herunder gerne at børn ifølge Sundhedsstyrelsen typisk har et mildt forløb og ikke er i særlig risiko. Børn kan dog samtidig være smittebærere, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på symptomer og følge hygiejnerådende:

1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
2. Host eller nys i dit ærme, ikke i dine hænder
3. Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns fysisk kontakt
4. Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
5. Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker.

Film for børn om Corona-virus
Sundhedsstyrelsen har i samarbejde med Børns Vilkår udarbejdet to film, som dels kan hjælpe børn med at få svar på de mange spørgsmål, de ofte har om Corona-virus, og dels klæde forældrene på til at tale med børn om Corona. Se filmene her

På St. Magleby Skole er man løbende i kontakt med den karantæneramte familie. Der er blevet sat ekstra håndspritdispensere op på skolen i løbet af den seneste uge, og skolen taler også med eleverne om COVID-19.

Skoleleder Jens Nelleman Charpentier udtaler til AmagerNyt, at skole pt. er i dialog med forvaltningen om, hvordan situationen håndteres bedst, hvis familien viser sig at være smittede.

“Det er dog vigtigt, at det er sundhedsmyndighederne, der iværksætter karantæner mv. Så den situation skal håndteres i dialog med rette myndighed,” understreger Jens Nelleman Charpentier.

På www.sst.dk fremgår det, at 872 danskere i øjeblikket er i karantæne for COVID-19 og 35 er smittede.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?