Corona-effekten

Corona-virus er nu officielt en pandemi, som økonomisk vil få følger langt ind i fremtiden. I dele af det lokale byliv har man allerede i nogle uger kunnet mærke nervøsitet og nedsat købelyst. Læs her, hvordan kirken, tøjforretningen, restauranten, caféen og bowlingcentret tackler Corona-effekten.

Af Pia Melander Guilbert

Takeaway og udbringning på Restaurant Asia

På Restaurant Asia har man valgt at lukke restauranten midlertidigt og kun tilbyde takeaway og levering ”For jeres og vores sikkerhed og sundheds skyld”, skriver indehaver Peter Cheng på Facebook. Til DragørNyheder udtaler han:

– Vi kan mærke Corona-nervøsiteten rigtig meget. Jeg var til møde med Horesta (brancheorganisation for hoteller og restauranter red.). Alle var meget nervøse for situationen. Mange selskaber bliver i øjeblikket aflyst, og formandens råd var: Spar så meget I kan, og prøv at holde lidt på kundernes depositum, så likviditeten ikke bliver alt for lav.

Afspritning af håndtag i Føtex
Corona er en meget smitsom virus, og på en tur supermarkedet er det uundgåeligt at komme til at røre ved ting, andre mennesker også har rørt ved. I Føtex i Dragør har man derfor sat beholdere med sprit og klude ved indkøbsvogne og kurve, så du kan vaske håndtaget.

Fru Munk holder aftenlukket
Som en konsekvens af, at færre går ud og spiser, har Fru Munk valgt at holde lukket om aftenen fra og med 11. marts. I stedet tilbyder Fru Munk takeaway, som du enten kan hente i cafeen eller få bragt ud. Bestilling skal afgives senest kl 13, enten på facebook eller telefonisk. Levering i Dragør koster 30 kroner.

EAST – for risikabelt at være på arbejde samtidig
Hos herretøjsforretningen EAST har man endnu ikke mærket den store ændring i antallet af kunder.

– Når begivenheder bliver aflyst, kan vi jo nok forvente, at færre kommer ned og lige skal have en skjorte, et slips eller et jakkesæt til et bestemt arrangement, men indtil videre er det punkt, hvor Corona påvirker os mest, at vi er bange for at havne i en situation, hvor vi alle tre bliver syge og skal i karantæne, så forretningen må lukke, så vi sørger for ikke at have overlappende vagter, fortæller indehaver Nicklas Kristensen.

Ingen nadver i Dragør Kirke
Dragør Kirke opfodrer på sin facebookside til, at man bliver hjemme, hvis man har symptomer, der kunne være Corona, eller man er særligt udsat. Der er opstillet sprit ved døren til kirken og sognegården. Desuden har menighedsrådet indtil videre besluttet, at nadveren ved højmessen er indstillet, og at der ikke længere serveres småkager ved kirkekaffen og morgenbrød til morgensang om onsdagen. Kirken vil løbende tage stilling til, om der skal tages forholdsregler i forhold til kommende arrangementer.

Videokonference i Framehouse
Rejerestriktioner og aflyste konferencer og events er i øjeblikket udfordringer, der påvirker mange virksomheder. Dragørs bæredygtige kontorhus Framehouse har mødelokaler til et ethvert behov og tilbyder at holde videokonference.

Kun spillere på hveranden bane i Bowlernes Bowling Center
Hos BBC (Bowlernes Bowling Center) i Tårnby har man valgt at lukke onlinebestillingen ned, men der kan stadig bestilles baner telefonisk.

– Vi lukker ikke, men sørger for, at her ikke er for mange ad gangen, så vi kan holde hveranden bane fri. Samtidig sørger vi for på forhånd at vaske det antal kugler, der er brug for, i sæbevand, fortæller indehaver Karin Christiansen og tilføjer, at man er i gang med at ringe rundt til alle, der allerede har booket for at høre, om de vil beholde deres reservation.

– Vi har desuden, som altid, håndsprit stående og opfordrer vores gæster til at bruge det, understreger Karin Christiansen, som blandt andet er ked af udsigten til at skule aflyse et stort stævne mellem forskellige flyselskaber i april.

– De må nok ikke flyve, bemærker hun og tilføjer, at bowling er en sport med forholdsvis lav smitterisiko, så længe man overholder hygiejnerådende, fordi man kun står sammen med det selskab, man er komet sammen med.

Vi opdaterer på situation i lokalområdet…

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?