Coronakrisen bringer familien sammen om madlavningen

Mange børnefamilier er nødt til at passe deres børn derhjemme på grund af coronavirussens indgriben i vores dagligdag. AmagerNyts mad- og bageentusiast Ulla Schou, kommer her med et forslag til madlavning hvor børnene med glæde vil deltage. Det kan jo også betragtes som en lektie fra børnenes lærere – der er nemlig både dansk og matematik i madlavning!

Den første opskrift vi skal prøve er indbagte kålpølser med spidskålssalat. Du skal påregne cirka 3 timer til i tilberedningen og starter med de indbagte kålpølser:

Det skal du bruge:

Indbagte kålpølser (8 personer)
800 g manitobahvedemel
100 g ølandshvedemel
25 g gær
75 g sukker
15 g havsalt
5 dl mælk
1 æg
1 æg til pensling
8 kålpølser fra Høyerpølser
Tilbehør:
Dijonsennep
Ketchup
Evt. Ristede løg
Spidskålsalat (6 personer)
1/2 spidskål
1 gulerod
Lidt ingefær
1 rød chili

Dressing:
1 1/2 dl yoghurt
1 håndfuld persille
1 knus fed hvidløg
Salt, peber og knust koriander
1/2 dl olivenolie
Saft af 1/2 citron 

Bland alle ingredienserne til dejen og kørt den glat i røremaskinen i 12 minutter. Sæt dejen til hævning til dobbelt størrelse. Rist pølserne på en pande i lidt olie til de er sprøde. Pisk et æg sammen til pensling.

Når dejen er hævet hældes den ud på køkkenbordet og tag en klump dej og rul den til en pølse som du ruller rundt om en pølse. Fortsæt med de andre pølser og lav boller af resten af dejen. Pensl med sammenpisket æg og lad dem hæve igen til dobbelt størrelse.

Bag begge plader i ovnen ved 220 grader varmluft til de er gyldne. (Ekstra tip: Pølsehornene er også rigtig gode som snack med sennep og ketchup.)

Til de indbagte kålpølser server jeg ofte en god spidskålsalat. Så får kålpølserne også den kål til som så godt passer til netop kålpølser. Du skal påregne ca. 20 minutter til tilberedningen af spidskålssalaten og processen er ret enkel:

Riv grøntsagerne fint. Lav dressingen ved at blande ingredienserne sammen.

Bland grøntsagerne i dressingen og lad det trække 1 time inden servering. Spidskålssalaten kan også spises som frokostret eller som tilbehør til kød eller fisk.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Ulla Schou
Mad- og bageentusiast

Om mig:

Jeg er opvokset som datter af en slagtermester i Nykøbing F med egen forretning. Min far producerede alt charcuteri i pølsemageriet, og min mor havde ansvaret for pålægget i forretningen.

Den gang brød jeg mig ikke om al den kød og det pålæg der var i forretningen, og jeg var heller ikke meget for madlavning. Men et år i Paris med madlavning som au pair-pige gjorde at jeg blev interesse i madlavning.

I de sidste tre år har jeg endda været opskriftforfatter til en app på nettet, der hedder Cookpad.dk. Foreløbig har jeg skrevet 654 opskrifter, så det er nogle af dem jeg vil dele med læserne.
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?