Infomedia – digital “skattejagt” på Dragør Bibliotekerne

Infomedia er et nyt tilbud fra Dragør Bibliotekerne. I lighed med forretninger, kontorer m.v. er der lukket for adgang til kommunens to biblioteker. TV-selskaber m.v. har i et vist omfang åbnet for gratis adgang til betalingskanaler. Nu også bibliotekerne i Dragør via Infomedia.

Via nettet har man i flere år kunne søge oplysninger i ældre dag- og ugeblade. Men kun, hvis aviserne er udgivet for mere end 100 år siden. Folkebibliotekerne har en søgemulighed på nye og nyere aviser. I en periode er denne søgemulighed blevet åbnet for borgerne i Dragør. Det betyder at man nu kan bruge Dragør Bibliotekerne selv om de er fysisk er lukkede.

Eksempelvis kunne man kigge lidt på, hvordan Dragør i 1996 modtog royalt besøg. Markering af 475 året for dengang Chr. 2 inviterede nederlandske gæster til at slå sig ned på Amager.

Arrangementet foregik tirsdag den 17. september 1996 og Jens Breinholt Schou fra AmagerNyts redaktion, havde blandt mange andre fornøjelsen af at deltage i sin egenskab af, at han dengang var 1. Viceborgmester.

17. september 1996. Prins og 1. viceborgmester besøgte Lisbeth og Kaj Riber, Møllegade 7. Her så man bl.a. farvede blomkål. Efterfølgende var Prins Henrik på Flyskolen på A.P. Møllers Allé. Hidtil var hele arrangementet gået efter planen. På flyskolen fastholdt Prins Henrik, at han nok skulle få sit fly bragt ned. Det trak ud og man ventede og de mange mennesker på havnen stod og frøs. (Foto: Carsten Maass)

Der er flere andre værktøjer man kan bruge ved søgning på ældre papiraviser. Er oplysninger lagt på nettet digitalt søger man på en anden måde.

Men den nye midlertidige åbning giver en hurtig mulighed for at søge i papiraviser de sidste ca. 20-25 år. Et tip fra en venlig bibliotekar, der ved, at jeg bruger biblioteket til at hente bestilte fagbøger og ellers klarer det meste online.

Sådan gør du:

  • Start: på netsiden: https://www.drabib.dk/
  • Indtast cpr.nr. og den 4.cifrede kode, der anvendes ved boglån og anden adgang til biblioteket.
  • Vælg så følgende trin: ”Det på nettet”, ”Infomedia” og ”Se online”

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?