Charlotte Heje Haase giver stemme til virkelighedens historier

Charlotte Heje Haase arbejder fra sit hjemmekontor på Vestamager, men hendes stemme og tekster rækker langt ud over øen. Måske kender du hende som klummeskribent, fra bagsiden af Urban eller som forhenværende redaktionschef på Psykologi. I dag lærer hun andre at vække deres stemmer og historier til live gennem podcasting og bøger.  

Hvor er det nu, vi har set dig før?

Jeg skrev i nogle år klummen på bagsiden af gratisavisen Urban hver fredag, så måske I har set mit ansigt eller læst mine ord i en bus eller i et tog engang. Jeg har også for nylig været i TV, hvor jeg blev interviewet af Puk Elgaard omkring det med at kigge lidt for meget på mobilen i sine børns nærvær efter en klumme, jeg havde skrevet til Vores Børn.

Jeg bor på Vestamager og elsker at bo så tæt på byen og samtidig så langt ude, at man kan trække vejret og bo tæt på naturen.

Hvad består din hverdag af?

Jeg er forfatter og har været redaktionschef på Psykologi og er nu selvstændig og hjælper folk med at skrive bøger og at komme i gang med at podcaste. Jeg arbejder hjemmefra og har en masse møder over Zoom.

Hvad er den største udfordring i dit liv lige nu?

Det er pandemien. Det optager mig meget og bekymrer mig. Måske mere end smitten er det de mentale konsekvenser for vores børn. Især de små. Min datter er begyndt at gå i søvne, efter hun begyndte i skole igen, og jeg kan mærke, at hun er mentalt påvirket af, at man skal holde social afstand fra vennerne. Det er også svært i forhold til børnenes forhold til deres bedsteforældre. Facetime og gåture er ikke det samme. Før pandemien så de hinanden en dag om ugen og overnattede der. Nu bliver de generte, når de ses og tager tid at tø op.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

At jeg har åbnet en virtuel Bare SKRIV-klub med online skrivesessioner og gæsteinterviews over Zoom. På tre dage har jeg over 30 medlemmer. Det havde jeg aldrig turde drømme om. Men der er et behov for at få tilladelse til at skabe og blive holdt op på det. Kreativitet er helende og lykkebringende. Og vi alle har noget at bidrage med og en plads i denne verden. Og så har jeg lavet en ny podcast, der hedder Virkelige Historier, hvor jeg bringer folks fortællinger fra tiden nu.

Hvad er dit bedste Amager-minde?

At få nøglerne til vores hus og gå rundt og indtage det og tænke – her kan jeg godt bo altid. At kende folk på vejen og mødes og holde sammenskudsgilde, nytårsaften og andet sammen, mens ungerne leger. Og så uden tvivl at føde min søn i vores stue nogle år senere. Det var den vildeste og en meget smuk og intens oplevelse.

Hvad er dit yndlingssted på Amager?

Traktørstedet på Fælleden. De har den bedste ret – Allans Daal – og så kan man sidde midt i naturen og spise mad og læse eller skrive og bare være. Jeg er vild med alt ved stedet og kan sidde der og skrive i timevis og gå en tur i området og blive blæst igennem.

Hvad er dit bedste Amager-tip?

Det er at tage på Naturcentret på Vestamager Fælled. Der er så smukt og uforstyrret.

FAKTABOKS

Navn: Charlotte Heje Haase

Alder: 42 år

Beskæftigelse: Selvstændig – hjælper folk med at skrive og podcaste www.dinpodcast.dk og www.bareskriv.dk

Partner: Torben

Børn: 2 børn (på 2 og 7 år) og 3 bonusbørn (på 15, 17 og 22 år))

Vokset op i Farum

Bor nu i Pilegårdskvarteret på Vestamager

Har boet på Amager i 5 år  

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Workshop om det gode liv

Nuværende beboere på Enggården, medarbejdere, pårørende og politikere var 17. januar inviteret til workshoppen hjemlighed, aktiviteter og samarbejde på Enggården På workshoppen på omsorgscentret Enggården

Læs mere »