Dragørs restaurationsliv så småt igang igen

I mandags blev det atter tilladt for Danmarks restauranter og caféer at holde lokalerne åbne for gæster. Tiden, hvor de hårdt pressede virksomheder skal leve af take-away og håbet om coronastøtte er nu fortid.

Mathilde Anjelica, Malik og Jeff klar til at byde velkommen tilbage i RE Cucina. Foto: AmagerNyt.dk

Blandt Dragørs serveringssteder sporer man forskelge strategier, og ikke alle var parate til en genåbning, da det grønne lys endelig blev tændt for to dage siden.

“Nu kan vi igen få liv og glade dage på RE Cucina. Vi glæder os til at byde jer alle velkommen fra d. 18. maj hvor vi slår dørene op. Imens gør vi vores allerbedste for at skabe den gode, hyggelige og nærværende stemning som netop er kendetegnende for os inde for retningslinjerne og restriktionerne”, hedder det på restaurantens Facebook-side.

Derimod venter Dragør Badehotel til på mandag 25/5 med at slå dørene op på ny.

“Vi åbner først d. 25/5 fordi vi allerede har fået reservationer på både begravelser og brylluper, som skal deles i grupper á 10 personer. Derudover har vi også ansat nye medarbejdere”, skriver Ingela Veronika Louise Andersson, Dragør Badehotel, i en mail til redaktionen.

Dragør Badehotel håber på en snarlig lempelse af forsamlingsforbudet, så man igen kan byde større forsamlinger velkomne. Foto: AmagerNyt.dk

Derudover følger her en kort gennemgang af genåbningsprocessen hos nogle af byens øvrige restaurationer:

Dragør Sejlklub: Åbnede mandag for servering efter at have haft take away-service under nedlukningen.

Café Espersen: Åbner i dag, onsdag 20/5, for normal servering

Café Blink: Her holdes igen åbent som normalt hver dag fra 10-23

Restaurant Beghuset: Her er der fuldt booket på åbningsdagen i dag, 20/5.

Dragør Fort: Her har man haft delvist åbent med besøg af Backstage Burgers, men nu er der atter åbent på udearealerne. Bemærk også, at både Cafë Siam og isvognen er åbne.

Café Hallöy: Her er der atter åbent som normalt, og det bemærkes, at man nu kan købe økologisk is.

Dragør Strandhotel: Åbent som normalt, mens man afventer en lempelse af forsamlingsforbudet, så man atter kan tage imod større selskaber.

Fru Munk: Her har man igennem hele nedlukningsperioden kunne bestille take-away, men i dag, onsdag 20/5, er der atter åbent for normal servering af bla. smørrebrød og weekendbrunch.

Hos Kongelundskroen venter man også på nyt fra myndighederne omkring størrelsen af selskaber, men fra denne uge har man åbnet op for bla. frokostservering fra torsdag til søndag.

Indtil videre gælder forsamlingsforbudet på over 10 personer frem til d. 8/6. Forhandlingerne om læmpelser og ændringer i de forskellige åbningsfaser påbegyndes af Folketingets partier i dag, hvilket kan betyde, at flere af Dragørs restaurationer kan få lov til at modtage større selskaber.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?