Tårnbys fødselsdagsgave til Dronning Margrethe

Et kunstværk lavet af 3.B på Korsvejens skole er udvalgt som Tårnby Kommunes fødselsdagsgave til Dronningen i anledningen af hendes 80-års fødselsdag. Corona-virus forsinkede overrækkelsen, men nu er gaven klar, og Tårnbys borgmester kvitterede med en biograftur til 3.B.

Gustav og Nanna fra 3.B sammen med borgmester i Tårnby Allan S. Andersen med det flotte vinderværk. Foto: Tårnby Kommune

Af Pia Melander Guilbert

En enig jury bestående af borgmester Allan S. Andersen, kommunaldirektør Morten Winge, skolekonsulent Caroline Lund, museumsinspektør Louise Banke Kristensne og museumsleder Mette Sandhoff Mansa fra Kastrupgårdsamlingen kan nu løfte sløret for Tårnbys fødselsdagsgave til Dronning Margrethe, der fyldte 80 år den 16. april. Her var det ikke muligt at overrække gaven på grund af corona-virus.

”Et sprudlende flot og spektakulært fejringsværk, som man bliver glad af at se på, og som rummer en masse spændende historier om fødselsdag, om dronningen og om Danmark,” begrunder juryen, der mener, at billedsproget i værket henleder tankerne på gobeliner (vævede billedtæpper red.).

Foto: Tårnby Kommune

Symbolsk farvevalg

Værket indeholder mange elementer, blandt andet Tårnby Kommunes våbenskjold. Også farverne er symbolske. Der er især brugt rød og hvid, men også kongeblå. Og så er der en regnbuefarvet ballon – et klart signal om ikonografi fra 2020, skriver juryen i en pressemeddelelse.

Kunstnerne bag værket er 3.B på Korsvejens Skole, og som tak for deres store indsats kvitterede borgmester Allan S. Andersen med biografbilletter til Kastrup Bio.  

Seneste artikler

 

Fik du læst?

100 år med gratis tandpleje

Børne- og ungdomstandplejen i København fylder 100 år og ifølge hovedstadens overtandlæge er der sket en kæmpe udvikling indenfor tandplejen siden 1923. Københavns kommune driver

Læs mere »