Tårnbys fødselsdagsgave til Dronning Margrethe

Et kunstværk lavet af 3.B på Korsvejens skole er udvalgt som Tårnby Kommunes fødselsdagsgave til Dronningen i anledningen af hendes 80-års fødselsdag. Corona-virus forsinkede overrækkelsen, men nu er gaven klar, og Tårnbys borgmester kvitterede med en biograftur til 3.B.

Gustav og Nanna fra 3.B sammen med borgmester i Tårnby Allan S. Andersen med det flotte vinderværk. Foto: Tårnby Kommune

Af Pia Melander Guilbert

En enig jury bestående af borgmester Allan S. Andersen, kommunaldirektør Morten Winge, skolekonsulent Caroline Lund, museumsinspektør Louise Banke Kristensne og museumsleder Mette Sandhoff Mansa fra Kastrupgårdsamlingen kan nu løfte sløret for Tårnbys fødselsdagsgave til Dronning Margrethe, der fyldte 80 år den 16. april. Her var det ikke muligt at overrække gaven på grund af corona-virus.

”Et sprudlende flot og spektakulært fejringsværk, som man bliver glad af at se på, og som rummer en masse spændende historier om fødselsdag, om dronningen og om Danmark,” begrunder juryen, der mener, at billedsproget i værket henleder tankerne på gobeliner (vævede billedtæpper red.).

Foto: Tårnby Kommune

Symbolsk farvevalg

Værket indeholder mange elementer, blandt andet Tårnby Kommunes våbenskjold. Også farverne er symbolske. Der er især brugt rød og hvid, men også kongeblå. Og så er der en regnbuefarvet ballon – et klart signal om ikonografi fra 2020, skriver juryen i en pressemeddelelse.

Kunstnerne bag værket er 3.B på Korsvejens Skole, og som tak for deres store indsats kvitterede borgmester Allan S. Andersen med biografbilletter til Kastrup Bio.  

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?