40års jubilæum: Musiklæreren med de grønne fingre og 35 harmonikaer

Siden juni 1980 har Jørgen Jansen været fastansat som musiklærer på Dragør Musik- og Kulturskole. Alle årene har han undervist i det samme lokale, og mange af de tidligere elever kommer nu selv med deres børn, så traditionen kan fortsætte.

Med sine 40 år på Dragør Musik- og Kulturskole er Jørgen et kendt ansigt blandt byens børn og deres forældre.

Af Pia Melander Guilbert

Hver fredag glæder Jørgen Jansen sig til at tage imod sine elever på Dragør Musik- og Kulturskole. Ja faktisk er glæden bare vokset i løbet af de 40 år, Jørgen har arbejdet som fastansat timelærer på skolen. Altid i det samme lokale på Dragør Skole.

Jørgen underviser i harmonika og melodica, og hver time starter med lidt godt til ganen for forældre og elever.

Glæden ved musikken

At gå til harmonika skal ikke bare handle om at lære at spille, men lige så meget om glæden ed musikken, mener Jørgen. Og det udgangspunkt har vist sig at være så stor en succes, at mange af Jørgens tidligste elever nu tilmelder deres egne børn. Og Jørgen er i det hele taget et kendt ansigt – både blandt eleverne på Dragør Musik- og Kulturskole og elever på Dragør Skole. Selv begyndte han at spille harmonika som seksårig. På et tidspunkt havde han 35 forskellige harmonikaer, og selvom han med tiden har tyndet ud i bestanden, har han stadig mere end en harmonika, fortæller han med et smil.

Passionen for orkidéer

Når Jørgen ikke spiller musik eller komponerer, bliver der plads til en anden passion i hans liv. Jørgen holder nemlig meget af planter, måske fordi han er vokset op på en gård. Specielt orkidéer står hans hjerte nært og han har en stor samling af forskellige arter i sit drivhus. 

40 år til

Leder af Dragør Musik- og Kultur skole Jacob Honoré forsøger at overtale Jørgen Jansen til at tage 40 år til.

Jørgen gruer for den dag, han ikke længere kan undervise, men vil alligevel ikke love leder af Dragør Musik- og Kulturskole Jacob Honoré, at han fortsætter 40 år endnu, heller ikke selvom Jacob Honoré fremhæver, at der med Jørgens sygefraværs-statistik ikke burde være noget i vejen for det. 

Seneste artikler

 

Fik du læst?