Punkt 4 på BEPU-dagsorden tirsdag: Skal Dragør forbyde løse hunde?

Skal hunde altid være i snor, med mindre de befinder sig på et afgrænset hundeområde? Det er et forslag, der skal drøftes på By-, Erhvervs- og Planudvalgets møde i morgen, og i facebookgruppen “Hundevenner i Dragør” er holdningerne delte. Hvad mener du?

Af Pia Melander Guilbert

I byområder skal hunde være i snor, med mindre ejeren har fuld kontrol. Udenfor bymæssigt område, skal ejeren sørge for, at hunden ikke strejfer. Det siger hundeloven, oversat fra paragraf-dansk. Hundeloven indeholder altså ikke i sig selv noget påbud om snor. Det vil et flertal for et nyt forslag fra AOV kunne lave om på i Dragør. Forslaget, der skal behandles ved et møde tirsdag, går ud på, at hunde fremover SKAL føres i snor, med mindre de befinder sig på afgrænsede hundeområder.

235 kommentarer

I Facebookgruppen “Hundevenner i Dragør” er sindene i kog. “Det er helt uacceptabelt”, skriver et medlem. “Forbuds-Dragør”, skriver et andet. Andre indvender, at der jo er mange, som tror, de har kontrol over deres hund, men så ikke har det, mens andre igen påpeger, at løse hunde er til fare for det øvrige dyreliv, og at mange børn er bange for hunde. Og så er der dem, der mener, at det er uretfærdigt, at nogle få, der ikke har styr på deres hund, skal sætte retningslinjerne for alle.

Forbud mod hunde uden snor og flere afgrænsede områder, hvor hunde kan være løse. Det er indholdet i punkt 4 på BEPU-mødet tirsdag.

Ifølge Kim Dupont (V) er forslaget lavet på baggrund af henvendelser fra borgere, der føler sig utrygge over de mange løse hunde. Men “Hvem skal håndhæve sådan en lov?” spørges der så, og i skrivende stund er der i alt 235 kommentarer til emnet, heriblandt også en del til interesse for dig, der holder af kommentarer i kategorien politisk mudderkast.

Og hvad synes du: Er det et godt tegn eller et dårligt, at vi i Dragør får formuleret en strammere hundelov netop nu?

Seneste artikler

 

Fik du læst?