Positivt klimaregnskab i Dragør

Siden 2010 har Dragør Kommune kunnet kalde sig en klimakommune. Det skyldes en 10-årig aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at mindske sin CO2-udledning med tre procent om året. Regnskabets time viser gode resultater, også på kommunens udgifter.

Foto fra arkivet af en glad og energivenlig borgmester for Dragør Kommune.

Af Pia Melander Guilbert

For ti år siden indgik Dragør Kommune en aftale med Danmarks Naturfredningsforening. Kommunen skulle mindske sin CO2-udledning med tre procent om året. Siden da er der hvert år blevet aflagt grønt regnskab, og borgmester Eik Dahl Bidstrup konstaterer nu i en pressemeddelelse:

– Vi er kommet i mål med en CO2-reduktion på 3,3 procent pr. år. Det viser det seneste grønne regnskab for 2019. Og det er jeg selvfølgelig rigtig,rigtig tilfreds med.

27 procent

CO2-indholdet skulle mindskes med i alt 27 procent i forhold til 2010, gældende for kommunens bygninger, vejbelysning og kørsel.

– Den samlede reduktion for hele perioden på 27 procent vil vi også være i mål med, når vejbelysning og belysningen i kommunens ejendomme er udskiftet til LED i 2020, fortæller Eik Dahl Bidstrup.

Enerigudgift faldet med 5 millioner årligt

I 2009 blev kommunens bygninger energimærket, og der har været mange konkrete indsatser, skriver Dragør Kommune i pressemeddelelsen. Varme-, ventillations- og belysningsanlæg er renoveret. Klimaskærm og tekniske installationer er efterisoleret, og mange vinduer er skiftet ud. Der er også, i mindre omfang, opsat solceller.

I alt er energiudgiften faldet med 40 procent, hvilket svarer til fem millioner årligt.

_ Energiforbedringer og CO2-reduktion kan betale sig på flere måder. Det er godt for klimaet, men også for kommunens økonomi, konkluderer Eik Dahl Bidstrup.

Seneste artikler

 

Fik du læst?