Forældre kom med på ungdomsskolens kajakhold

Den første søndag i september gik fire familier ombord i ungdomsskolens familieundervisning i kajak.

I foråret 2019 lancerede Dragør Ungdomsskole som noget nyt familiehold. Formålet er at give familier en mulighed for at bevæge sig sammen i naturen, samtidig med at de styrker familieånden.

Søndag eftermiddag sejlede fire familier en tur rundt om fortet og ind i den gamle havn, glade for at kunne være aktive sammen i naturen. Forinden havde de fået undervisning i både udstyr og sejlteknikker af ungdomsskoleleder Christoffer Søe og friluftsvejleder Kay Weiss.

Friluftsvejleder Kay Weiss introducerer de vigtigste teknikker.

Dragør Naturskole for alle

På sigt er drømmen, at Dragør Naturskole skal hjælpe alle byens borgere ud i naturen.

”Vi har så mange gode naturområder og muligheder i Dragør, så det er bare om at udnytte det,” siger Christoffer Søe, ”i ungdomsskolen har vi udstyret og erfaring til at navigere i naturen og lære fra os. Det vil vi gerne tilbyde til alle Dragørs borgere en dag,” fortæller Christoffer Søe.

Udstyret, der bliver brugt til familieholdene, er fra de lokale grejbanker, som ungdomsskolen bruger i deres undervisning i skolen, og som bruges af de lokale institutioner. Og Christoffer Søe er glad for, at det kan gøre gavn blandt byens borgere i weekenden også. Han håber, at familierne vil blive ved med at støtte op om de nye hold, så endnu flere fremover kan få adgang til faciliteterne.

Familiehold bliver hurtigt fyldte

Adgangsbilletten til et familiehold er at have en teenager med, der har adgang til ungdomsskolens hold. Det vil sige en ung, der går i 7. klasse eller opefter – til og med 18 år.

”Holdene bliver hurtigt fyldt op,” forklarer Martin Sleimann, der er programansvarlig i ungdomsskolen, ”men det kan godt betale sig at skrive sig på ventelisten. Hvis vi kan se, at der er deltagere nok på ventelisten, kan vi sommetider låne udstyr til at udvide holdet eller sejle en ekstra tur den dag.”  

Førstehjælp for hele familien

Det er ikke kun naturhold, du kan finde blandt de nye familiehold. Lørdag d. 7. november undervises der i førstehjælp for hele familien, og i oktober står den på hjemmelavede flødeboller i skolekøkkenet på St. Magleby Skole.

Sidste år besøgte Restaurant Asia ungdomsskolen og underviste familierne i at lave hjemmelavet sushi.

Se resten af efterårets familiehold her:

𝐒æ𝐥𝐬𝐚𝐟𝐚𝐫𝐢 𝐦𝐞𝐝 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞𝐧

https://rb.gy/pf4xdu

𝐇𝐣𝐞𝐦𝐦𝐞𝐥𝐚𝐯𝐞𝐝𝐞 𝐅𝐥ø𝐝𝐞𝐛𝐨𝐥𝐥𝐞𝐫

https://rb.gy/vvqamc

𝐓𝐮𝐫 𝐭𝐢𝐥 𝐒𝐚𝐥𝐭𝐡𝐨𝐥𝐦

https://rb.gy/rkpdaw

𝐌𝐓𝐁 𝐢 𝐬𝐤𝐨𝐯𝐞𝐧

https://rb.gy/c84ui4

𝐅ø𝐫𝐬𝐭𝐞𝐡𝐣æ𝐥𝐩

https://rb.gy/kce6gz

Seneste artikler

 

Fik du læst?