Gratis cykelpumpning og kædesmørring til skoleelever i dag

Elever på Nordstrandsskolen og Store Magleby Skole var i dag blandt de heldige, som kunne få pumpet cykler og smurt kæder i forbindelse med kampagnen “Alle børn cykler”, der er arrangeret af Dansk Cyklistforbund.

Ana og Helle fra Novo Nordisk, der er hovedsponsor på kampagnen, stod klar til at tage imod cyklisterne på Store Magleby Skole. Foto:Helle Østerby Glud

Af Pia Melander Guilbert

Det blev en noget anderledes arbejdsdag for de to medarbejdere hos medicinalvirksomheden Novo Nordisk, der havde meldt sig til at stå klar med pumpe og kæderens, når eleverne fra Store Magleby Skole i Dragør fik fri i dag. Den gratis service var en del af “Alle børn cykler” kampagnen, der er arrangeret af Dansk Cyklistforbund og har Novo Nordisk som hovedsponsor.

Budskabet i kampagnen er, at det er vigtigt at røre sig. “Børn cykler, når voksne skaber muligheden,” hedder det. Om morgenen var der medaljer til alle børn, og om eftermiddagen kunne de så få pumpet dæk og renset kæde.

Der var medalje til alle cyklende elever.

Kommer I igen i morgen?

Kampagnen henvender sig til elever i 0. til 10. klasse og indeholder blandt andet også en cykeldyst, hvor eleverne på klassebasis konkurrerer om at cykle flest dage til skole og i fritiden. Det er primært skoler i hovedstadsområdet, der er med i kampagnen, og Novo Nordisk henvender sig hvert år til en række af de medvirkende skoler og spørger, om de må komme ud og stå på skolen.

– Sidste år var vi på Dragør Skole, og i år er det Nordstrandsskolen og Store Magleby fortæller Helle Østerby Glud, der til daglig er produktchef i Novo Nordisk, men i dag havde meldt sig til at tage cykeltjansen.

– Vi fik pumpet omkring ti cykler og smurt 25 kæder, fortæller hun til AmagerNyt.

Og Helle og Ana må have gjort det godt, for flere af eleverne spurgte, om de kunne komme igen i morgen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?