Naturvidenskabsfestival i Dragør

I den forgangne uge var der Naturvidenskabsfestival for skoleelever i hele landet. I Dragør blev der blandt andet dissekeret fisk og forsket i insekter. Normalt rundens ugen af med åbent hus for forældre, men det måtte aflyses i år. Læs med her i stedet.

Entusiatiske skoleelever studerer bier. Foto Mette E. Hansen

Fortalt af naturfagskoordinator Mette E. Hansen

Naturvidenskabsfestivalen er en national festival, som har til formål at skabe engagerede oplevelser med science blandt børn og unge. Festivalen finder sted hvert år i uge 39. Eleverne har på alle tre skoler har arbejdet undersøgende og fordybet sig i mange forskellige temaer.

Igen i år deltog kommunens 4. klasser i et autentisk hands on værksted ved Det Maritime Hus. Den lokale fisker, Leif var hyret ind til at skaffe friske fisk til dissektion. Ungdomsskolens naturvejleder Martin Sleimann, stod for dissektionsværkstedet, hvor børnenes sanser og nysgerrighed kom i spil. Der blev også tid til at fange smådyr og at lege fødekæde-stratego.

Ved Det Martime Hus stod naturvejleder Martin Sleimann for at disskere fisk med 4. klasserne. Foto: Mette E. Hansen

Myrer, sommerfugle, bier og deres forunderlige verden

Flere årgange har haft fokus på ”Insekter og biodiversitet”. Der er blevet forsket i myrer, sommerfugle, bier og deres forunderlige verden. Der er blevet arbejdet med bevaring af insekternes levesteder og derfor plantet insektvenlige planter. Der er blevet dramatiseret, sunget sommerfuglesange, smagt på myrer, og insekternes forvandling er blevet leget som en fangeleg. En årgang har bygget et stort flot insekt-hotel.

Haps. Fanget af en bi.snupper. Foto: Mette E. Hansen

Bi-snuppere og bi-hoteller

Skolerne i Dragør har hver modtaget en stor ”Bi-pakke” fra Plan Bi, som indeholder plakater, forstørrelsesglas, bi-hoteller og bihotel-observatorier, frø, bestemmelsesduge og ”bi-snuppere”. Med en ”bi-snupper” indfanger eleverne vilde bier og studerer dem. Der findes kun halv så mange forskellige arter af bier, som der gjorde i 50´erne og i Danmark er halvdelen af vores vilde bi-arter i tilbagegang.  

Bier på hotel. Foto Mette. E. Hansen

Metamorfose for åbent tæppe

Bi-hotellet, hvor de vilde bier har lagt deres æg, er blevet grundigt iagttaget. Her kan man i løbet af året følge biernes liv – fantastisk metamorfose for åbent tæppe: Æg, larve, puppe og til sidst bi. Der er også blevet plantet bi-venlige planter. Arbejdet med ”Insekter og biodiversitet” taler ind i kommunens fokus på Verdensmålene. Her er der noget konkret – eleverne kan handle. Eleverne har bl.a. inddraget verdensmål nr. 15 Livet på land, hvor de arbejder med biodiversitet.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?