Fodbold for hjertet

Motionsfodbold sænker blodtrykket og øger hjertets funktionsevne. Derfor er Dansk Boldspil Union og Hjerteforeningen gået sammen om et koncept, der både henvender sig til nybegynderen og den aldrende Laudrup. Det er gratis. Skal du med?

Fodbold for hjertet har plads til alle. Foto: Hjerteforeningen

Af Pia Melander Guilbert

En halv million danskere er ramt af hjerte-kar-sygdomme, og hvert år dræber disse sygdomme tusindvis af danskere. Motion kan forebygge samt give et længere og bedre liv til dem, der allerede er ramt. Fodbold er en af de motionsformer, der har vist sig særligt effektiv. Det er god og varieret træning, der styrker krop, knogler, kondi og balance, kan sænke blodtrykket og øge hjertets funktionsevne.

Motion er sjovere, når der er en bold med. Foto: Hjerteforeningen

Derfor er Dansk Boldspil Union og Hjerteforeningen gået sammen om konceptet Fodbold for hjertet, der er gratis og henvender sig til alle. Hver træning varer en times tid inklusiv grundig opvarmning. Fokus er på, at du skal have det sjovt, mens du træner, og træneren er uddannet i at tage hensyn til alle.

Der er ingen tacklinger, og træningen er skånsom. Til gengæld er der masser af sammenhold og smil på læben, så du faktisk glemmer alt om knogler, kondi og balance. Kom og vær med.

Sammenhold og fællesskab er i fokus. Foto: Hjerteforeningen

Hvor: Sundby Boldklub, Raffinaderivej 3, 2300 Kbh. S (der er gode parkeringsmuligheder lige udenfor, og bussen går til døren).Kom omklædt. Der er ikke adgang til omklædningsrum og bad på grund af corona.

Hvornår: Mandage fra 11-12 med start 19. oktober.

Kontaktperson: Flemming Jacobsen, 42 24 40 56 eller partner@sundbyboldklub.dk

Efter træning er der socialt samvær på “Tutten”, hvis man har lyst. Her kan du købe kaffe og ostemad for 25,- kroner og der er masser af plads til at overholde corona-restriktioner. Husk mundbind.

Seneste artikler

 

Fik du læst?