Status på 3 af ugens mest læste nyheder – er du opdateret?

Fik børnehaven styr på coronaudbruddet? Faldt antallet af indbrud i Dragør med anholdelsen af de to tyve? Og hvad var egentlig årsagen til branden på Dragør Søbad? Vi opdaterer dig på ugens mest læste nyheder.

Foto: Peter Helgstrand

Af Pia Melander Guilbert

Ingen sauna til vinterbaderne foreløbigt

Torsdag aften udbrød der brand på Dragør Søbad. Branden menes at være opstået i en el-installation og er altså ikke påsat. Der er hul i taget, og kontoret står ikke til at redde, oplyser bademester Tanya Ingwes.

Her sad elskabet på bademesterens kontor. Foto: Tanya Ingwes

– Vi har prøvet at se, om vi kunne etablere nødsstrøm, men det har ikke kunnet lade sig gøre. Så indtil videre har vi givet vinterbaderne besked på, at der desværre ikke er sauna foreløbigt, fortæller hun.

Læs også: https://www.amagernyt.dk/2020/11/12/brand-paa-dragoer-soebad/

Halvdelen af medarbejderene blev smittet

Børnehaven Sansehuset blev i sidste uge så alvorligt ramt af corona, at den måtte lukkes. Halvdelen af de i alt 12 medarbejdere blev ramt og er stadig hjemme. Det betyder, at leder Helle Bach har måttet ændre åbningstiderne, hyre vikarer og bede en række forældre om at holde deres børn hjemme.

Der er nu atter børn på legepladsen, men Sansehuset holder stadig nødsåbent på grund af coronaudbruddet. Foto: AmagerNyt

– Problemet er, at vi er nødt til at være delt op i grupper og zoner, og der skal jo være medarbejdere nok til hver gruppe. Corona har også betydet, at forældrene ikke må komme ind og hente deres børn. De skal stå henne ved døren, når de henter. Det betyder, at der skal være en medarbejder til at tage imod børnene om morgenen, hjælpe med at få overtøjet af og madkassen i køleskabet, og det modsatte om eftermiddagen. Det bruger vi mange ressourcer på.

– Når det er sagt, er jeg SÅ taknemmelig for, hvor pænt forældrene har håndteret situationen. Nogle af dem er jo meget pressede på grund af det her, konstaterer Helle Bach, der forventer at køre med nødåbent hele næste uge med.

Læs også: https://www.amagernyt.dk/2020/11/06/da-corona-lukkede-boernehaven-sansehuset/

0 indbrud i Dragør efter anholdelse

Efter en periode med mange indbrud i Dragør kunne Københavns Politi i sidste uge anholde to mænd på henholdsvis 20 og 43 år. De to mænd blev anholdt umiddelbart efter et indbrud og havde tyvekoster på sig ved anholdelsen. Politiet oplyser nu, at de to mænd er bosniske statsborgere.

De to indbrudstyve er bosniske statsborgere, oplyser Københavns Politi. Arkivfoto

Det efterforskes stadig, om de står bag flere indbrud. Politiet kan i hvert fald meddele, at man siden anholdelsen ikke har modtaget flere anmeldelser om indbrud i Dragør.

Læs også: https://www.amagernyt.dk/2020/11/06/indbrud-i-dragoer-to-tyve-anholdt/

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?