Tivoli fejrer St. Bededag i forårets farver

Endelig er det igen muligt at opleve dans og teater på Tivolis udendørsscener, når Carstensens Have tager et solidt skridt mod et åbent kulturliv med et fyldigt Storebededagsprogram. 

Tivoli er en oplevelse værd – her smukke kirsebærtræer.

 

Tivoli står knivskarpt i forårets farver, forlystelserne kører nonstop, restauranterne er åbne og i denne uge vender kulturlivet tilbage til Tivoli i form af flere forskellige udendørs forestillinger.

Og endelig kan man igen opleve balletdansere formidle fortællinger med deres mange flotte trin og spring, når Tivoli Balletteater vender tilbage til forlystelseshavens ældste bygning og scene, Pantomimeteatret. I løbet af Storebededagsferien kan Tivolis gæster lade sig underholde af hele fire forskellige pantomimer; Pjerrot Vanvittig af Kærlighed, Harlekin Mekanisk Statue, Spåkvinden og Harlekin Skelet, alle sammen med Pjerrot på rollelisten.

Forestillingerne er en forsmag på, hvad der senere vil kunne ses på Pantomimeteatrets scene. I juni vender H.C. Andersen Fyrtøjet tilbage, og her har Dronning Margrete stået for både kulisser og kostumer.

Den berømte bjørn

Hvis man er mere til plyssede bjørne med hang til pandekager og sø-eventyr, så behøver man ikke at gå forgæves i Tivoli. Rasmus Klump og hans venner er klar til at tage publikum med på hele fire forskellige rejser med forestillingerne; Hip Hurra for Rasmus, Rumrejsen, Titte Bøh Rasmus Klump og Rasmus Klumps Livret. Forestillinger der med sikkerhed både vil frembringe grin og spændt forundring. Tegneseriefiguren Rasmus Klump så dagens lys første gang i Berlingske Aftenavis 17. november 1951 som en stribe. I år runder den verdensberømte bjørn med hang til pandekager og 70 år, og derfor bliver den berømte bjørn fejret hele året i Tivoli.

Pjerrot er forelsket – i forestilling på Pantomimeteatret

Både lørdag og søndag i Storebededagsferien går verdens ældste ungdomsgarde, Tivoli-Garden parade gennem forlystelseshaven. Her kan man bl.a. være heldig at høre In The Stone, samt både danske, tyske og amerikanske marcher, for ikke at tale om Gardehusar Marchen af Carl Lumbye, søn af den første leder af Tivolis orkester og manden bag Champagnegaloppen, H.C Lumbye. Det bliver med garanti et kærligt gensyn.

 Varme hveder
Ingen Storebededag uden varme hveder med rigeligt med smør på aftenen før. Sådan er det også i Tivoli, og derfor kan havens gæster selvfølgelig også nyde hjemmelavede to-go hveder fra Cakenhagen torsdag 29. april.

 

 

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?