Buffon – en del af Københavns Politi

Politihesten Buffon er en af politiets 14 tjenesteheste, der er opstaldet på Amager

Buffon – over to års erfaring som politihest. (Foto: Københavns Politi)

 

I en hestestald på Amager står politikesten Button, der efterhånden har over tom års erfaring som politihest.

Buffon er en af Københavns Politis 14 tjenesteheste, men som politihest i København kan Buffon blive kaldt til tjeneste overalt i Danmark.

“Hestene er gode til at vise synlighed på en anden måde end politiet kan i en patruljebil. På den måde indgår politihestene dagligt i vores tryghedsskabende og dialogfremmende indsats ved at patruljere i udvalgte områder”, lyder det fra Københavns Politi.

Personlig træner

Buffon og og dens rytter Berrit får undervisning i dressur af en berider. Det svarer lidt til en personlig træner. Dressuren rides bl.a. med henblik på at styrke og smidiggøre hestene, så de kan holde til patruljearbejdet samt for at træne lydighed.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Buffon og rytter Berrit får undervisning i dressur af en berider. Det svarer lidt til en personlig træner. Dressuren rides bl.a. med henblik på at styrke og smidiggøre hestene, så de kan holde til patruljearbejdet samt naturligvis også for at træne lydighed.

 

Rytter og hest kan rykke ud til landets politikredse og deltage i arrangementer som f.eks olkemøde, festuge, besøg fra Dronningen eller bistå med tryghedsskabende patruljer.

Hestene deltager også ved ceremonielle lejligheder som ved Folketingets åbning og Dronningens Nytårskur.

En fyreseddel?

Politihestene lever en noget usikker tilværelse. Afdelingen blev lukket i 2012, men genåbnet efter pres fra Dansk Folkeparti i 2018. Men der dukker fra tid til anden politiske rygter op om, at de pt. siddende justitsministre godt kunne tænke sig at fyre politihestene på grund af politiets økonomi.

Foreløbig har Buffon dog ikke fået nogen fyreseddel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?