Badningen og vandhundene er i fuld gang på Helgoland

Der er nu åbent for alle ivrige vandhunde på Amagers badeanstalt Helgoland, og folk strømmer til for at tage sig en dukkert i Øresund.

Bjarne Hansen – fast mand på Helgoland.

 

Af Ida Monrad Graunbøl

For vinterbaderen, den pensionerede optiker, tidligere redaktør for optikerbladet og og maratonløber Bjarne Hansen, har sæsonen ved Helgoland været i gang længe. Han er nemlig vinterbader og medlem af vinterbadeklubben “Det kolde gys”.

”Om vinteren skal man have en nøgle, så man kan låse sig ind, men nu er Helgoland åbent for alle,” siger Bjarne Hansen. Han er 71 og bor i Svendborg, men hans børn bor på Amager, og derfor er han medlem af foreningen.

”Jeg kommer her mest for badningens skyld  – og så for de gode faciliteter, saunaen og broernes skyld, det er jo en luksus.”

Hurtigt kick

Bjarne Hansen har vinterbadet i mange år og desuden løbet maraton. Han synes, der er noget eksklusivt og så også en sikkerhed ved at være medlem af “Det Kolde Gys”. Folk passer nemlig på hinanden.

”De siger jo, at man ikke skal vinterbade alene, så her er man sikker på, at nogen ser efter en, men altså, man kan jo også vinterbade fra stranden, og farligere er det heller ikke,” siger Bjarne Hansen.

Helgoland – herligt sted for de badende – sommer og vinter…

 

”Vinterbadningen giver mig noget andet, det giver mig et hurtigt kick, som jeg ikke får ud af at løbe, men når jeg løber får jeg til gengæld så mange gode ideer. Man skal bestemt løbe langt, før man får det samme rush, som man får ud af vinterbadningen.” Han tilføjer; ”lige nu er vandet faktisk for varmt til at give et kick, og det er for koldt til at være behageligt, men hvis man er lidt længere i det, giver det alligevel lidt endorfiner.”

Kæmpe boost af velvære

Bjarne Hansen kombinerer løb og vinterbadning, og det ”giver et godt velbefindende, når man er kommet lidt op i årene,” siger han. Det er for ham motiverende at holde sig i form, for når noget ved kroppen knirker, ifølge Bjarne Hansen, så restituerer den hurtigt, når man dyrker løb og vinterbadning.

For Bjarne Hansen giver aktiviteterne ro og glæde i hverdagen. ”Gode ideer og ro får man, når man løber. Man kan altid tage sig en løbetur, men der skal alligevel et vist overskud til for at gå ned i det kolde vand, men så til gengæld giver det kroppen et kæmpe boost af velvære,” konstaterer Bjarne Hansen.

Tips til de nye

På www.detkoldegys.dk kan man se pris og regler for tilmelding til vinterbadeklubben “Det kolde gys” på Helgoland. Hvis du vil i gang med at vinterbade, er det en god idé at blive ved med at hoppe i vandet til efteråret, vænne dig langsomt til gyset og så desuden købe sig et par neopren-badesko til vintersæsonen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?