Cheerleaders er et hit på Amager

Golden Angels Cheerleaders huserer på Amager – og det er både akrobatik, dans og rytmik…

Cheerleading – alle kan være med…

 

Af Sidse Seiding Larsen

En sportsgren, der de senere år for alvor har vundet frem, er cheerleading. På landsplan er der 20 klubber, hvor man kan gå til cheerleading. Antallet er vokset – i 2015 var der kun fem.

En af de 20 klubber ligger på Amager – Golden Angels Cheerleaders (GAC), som er er en forening grundlagt i 2015 af Frederikke Stage, Josefine Ejlerskov Jeppe og Mathilde Kjærulff.

Kombinerer flere sportsgrene

Mange tænker måske at cheerleading er for piger, der kun hepper med pomponer, men det er meget mere end det. Cheerleading kombinerer elementer fra andre sportsgrene, herunder akrobatik, dans og rytmik. Fokus er hovedsageligt på stunts, dans, tumbling, hepperåb, pyramidestrukturer, specielle motions og spring. Og noget godt: Alle kan være med, uanset erfaring.

Plads til alle 

Sofie Ryge på 18 år, der er udøver i GAC, opdagede klubben og sportsgrenen online: “Jeg havde aldrig gået til noget før – trods en masse forsøg. Der var bare ikke noget, der fangede mig, indtil jeg prøvede cheerleading. Allerede efter første træning var jeg solgt. Jeg havde fundet et sted, hvor jeg følte mig vigtig, nødvendig og godt tilpas. En sport, hvor alle er lige – ingen er vigtigere end andre. På den måde er der plads til alle – fra lille til stor”.

Gå-på-mod

Sofie Ryge uddyber: “En god cheerleader har gå-på-mod og gør altid sit bedste. Man giver aldrig op og kæmper til det sidste. Man bliver ikke bare en god cheerleader af at være fysisk stærk eller at være god til de forskellige dele i sporten. Man bliver først en god cheerleader, når mindsettet også er på det rette sted. Man er en fremragende cheerleader, når man er der for sine holdkammerater, og man brænder for sporten”.

Ryge fastslår: “Hvis jeg selv skal sige det, så har cheerleading gjort mig til en stærk person – både fysisk og mentalt”.

Et arbejde, der giver mening

Lasse Salomonsen, der er en garvet og dygtig træner i klubben, sætter stor pris på at klæde sine udøvere godt på – også udenfor for hallen: “Som træner skaber man et miljø, hvor disciplin og samarbejde er i højsæde, og udøverne får værktøjer, de kan bruge aktivt i deres hverdag”.

Artiklen fortsættes under billedet)

Der er et supergodt sammenhold i klubben.

Derudover værdsætter Salomonsen alt den positivitet og engagement, der udvises i de svedige træninger, utrolig højt: “Udøverne stråler, de får glædestårer i øjnene og krammer hinanden i en euforisk lykke, når deres stunt lykkes. Alle har en plads. Alle kan bidrage”, siger Lasse Salomonsen.

Pandemiens påvirkning

Alle har været ramt under den verdensomspændte pandemi. Alt har været på pause – heldigvis har Sofie Ryge og resten af eliteholdet fået lov til at træne. Dog med mange restriktioner.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Een for alle – alle for een…

“Corona har desværre presset ret meget af saften ud af cheerleading. Normalt plejer vi at træne op i en hel sæson. Under corona har træninger været aflyst, og de har været ændret til udendørs, hvorfor vi ikke kunnet træne på almindeligvis”, fortæller hun.

Styrkelse af sporten

Trods mange, strenge begrænsninger ser Sofie Ryge positivt på den kommende tid: “Det er vigtigt at påpege, at hele denne corona-situation har gjort sporten stærkere. Covid-19 har givet cheerleading chancen for at stå sammen hver for sig med online-træninger og online-arrangementer i klubben”.

Golden Angels Cheerleaders holder til i Kastrup og kan findes på Facebook eller på www.goldenangelscheerleaders.com.

Seneste artikler

 

Fik du læst?