Hvorfor f…skal man samle sine nye møbler selv?

Forleden skulle jeg have en ny vinreol, og jeg ville gerne have en i træ.

Ned til træbutikken og tilbage igen, det kunne vel højest tage en halv times tid, før flaskerne kunne ligge i deres rette element.

”En vinreol, s’gerne…”

Og så kom ekspedienten ellers med et samlesæt for viderekomne.

Det havde jeg nemlig glemt. At man i dag ikke kan købe noget som helst form for møbel til sit hjem – uden man skal samle det selv.

”Den er nem at samle, men jeg må indrømme, at det tager lidt tid…”

Ekspedienten smilede optimistisk til mig.

Det smil blev ikke gengældt. Jeg havde ikke bedt om et samlesæt – men om en vinreol.

Det ville tage mig rundt regnet tre-fire timer at samle sådan en sag, jeg er helt umulig til at gøre ting selv –  og derfor i lommen på forskellige håndværkere, fordi jeg ikke kan udføre noget som helst praktisk arbejde i hjemmet selv.

Tidens populær tv-programmer, hvor en kløgtig mand løber rundt med en skruetrækker i lommen og ordner alt derhjemme, er således ikke mit førstevalg, når der bliver åbnet for tv-apparatet.

Jeg er træt af de programmer…

Der var 64 pinde til den reol – og dobbelt så mange huller, de skulle ind i. Lim og sager, jeg så roderiet for mig…

Så det blev ikke til nogen vinreol i denne omgang.

Til gengæld er jeg så heldig, at jeg har en del venner, der kan give en hånd med, når flaskerne skal tømmes. Og det skal de jo så, når man ikke kan få en reol at opbevare dem i.

“Kommer I hjem til et glas vin…?”

Der var engang en klog vinkender, der sagde, at vinen også ligger meget bedre hos vinhandleren, der har de rette omgivelser, temperaturer m.m. til at opbevare vinen. Og hvis man selv bare har en halv snes flasker hjemme, så må det vel for f….også være nok.

Det kommer selvfølgelig an på, hvem man inviterer, og nu skal jeg ikke nævne navne, så jeg ikke bliver uvenner med nogen, gad ellers godt…

Tilbage til den vinreol: Utroligt, at man snart sagt ikke kan købe møbler eller vinreoler for den sags skyld, uden at man skal have produktet leveret som samlesæt.

Alene af den grund køber jeg ikke noget som helst f. eks. i Ikea eller andre større møbelforretninger.

Jeg synes faktisk, at det er lidt frækt, at man selv skal samle sine varer, man skal jo ikke selv samle sin bil, køleskab eller computer for den sags skyld. Hvorfor så møbler?

Til gengæld har jeget tip til de, der er fikse på fingrene: Start et firma, der udelukkende samler møbler for folk. Der må ligge en formue og vente her, for rigtig mange af dem, jeg kender, og vi taler om rigtig mange, er sure og irriterede over, at man selv skal ligge og rode på gulvet, når man har købt nogle nye møbler.

Og der mangler altid en eller anden dims, når man sidder midt i kampen mellem træstykker, skruer og brugsanvisning. Og man kan ikke for evigt bede sin nabo om hjælp. Man risikerer, han flytter og den næste, der flytter ind er lige så hjælpeløs som en selv…

Så her er et tips til en virksomhed, der kan blive omtalt som en ny Gazelle i dagbladet Børsen:

“Nye møbler og på spanden?  Ring straks, så kommer samlemanden…”

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?