Unge fra Amager er med på Danmarks største musiktræf

Danmarks største musiktræf er tilbage i Tioli – og en række lokale kor og orkestre er med, bl. a. Musikakademi Amager og Tårnby Musikskoles Slagtøjsband…

Hele 3.500 unge deltager i det store arrangement i Tivoli – heraf mange fra Amager. (Fotos: Tommy Frost/Robin Skjoldborg Studio)

 

Det er ikke nogen hemmelighed, at Covid-19 pandemien har været årsag til mange aflysninger af store begivenheder i kulturlivet. Det inkluderer også de populære Musikskoledage, som Tivoli har huset de sidste 30 år, hvor man i 2020 måtte se sig nødsaget til at aflyse de to dage med lyden af violiner, bas og trommer på grund af Covid-19.

Mange deltagere fra Amager

Nu er Musikskolerne tilbage i Tivoli. Fra lørdag 5. og søndag 6. juni er det planen, at hele 3.500 elever fra 50 musik- og kulturskoler optræder på 10 forskellige scener i Tivoli. I alt bliver det til 150 koncerter med børn og unge, der glæder sig til at vise publikum, hvad de har øvet sig på i det seneste to år. Første koncert starter Grundlovsdag. Og Amager er meget med…

Herfra deltager bl.a. Musikakademi Amager, “Toppen af Poppen” fra Tårnby samt “Rock i Tårnet”, “Hot”, “Minihot”, “The Jokers” og “Nordlyskoret” – alle fra Tårnby.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Musiktræf for unge i Tivoli.

Efter et år med hjemmeundervisning og tomme lokaler er eleverne klar til at mødes på scenerne i Tivoli. Der lægges ud på Grundlovsdag, hvor flere tusind talentfulde børn og unge fra musik- og kulturskoler i hele Danmark mødes for at give koncerter og opleve et fællesskab på tværs af musikalske baggrunde. Nu har de unge musiktalenter pudset trompeterne, stemt klavererne, øvet på sangstemmen og er igen klar til et nyt år med utallige musikalske indslag, hvor lyden af hip-hop, klassisk musik, pop, rock og mange flere genrer svæver hen over Haven.

Koncerter i en Corona-venlig ånd 

I år er formen ændret, så arrangementet imødekommer de gældende Covid-19 restriktioner, men uden at gå på kompromis med de gode musikoplevelser. Arrangementet vil derfor være mere opdelt og med færre deltagende. Normalt deltager omkring 5000 musikskoleelever.

150 koncerter

Koncerterne plejer at være fordelt på 16 scener. I år vil der være plads til 10. Scenerne bliver både Tivolis egne og de, der bliver sat op rundt omkring i Den Gamle Have. Under musikskoledagene vil der blive spillet 150 koncerter i alt. Her vil der blive sørget for god plads, så gæster og deltagere kan nyde musikken og spille i trygge rammer.

Selv med færre deltagere vil weekenden stadig være det største musiktræf i Danmark.

Kulturministeren 

I år har Tivoli og Musikskolerne fornøjelsen af at byde kulturminister (S), Joy Mogensen, velkommen på Plænen, hvor hun holder årets ”Tale til Musikområdet”. Det sker lørdag 5. juni klokken 15.05.

Man kan se hele programmet for Musikskoledagene på appen ”musikskoledage”.

 

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?