Hjerteforeningen samler ind

På søndag 30. maj er der landsuddeling hos Hjerteforeningen. På Amager samles ind via tre ruter

Man kan stadig nå at deltage i indsamlingen til fordel for Hjerteforningen. (Foto: Linda Johansen)

 

Af Lene Dam Jørgensen

Søndag 30. maj holder Hjerteforeningen igen landsuddeling. Den er også i år coronasikker, så den er kontantløs. Der samles ind for at få opsat hjertestartere, så flere kan overleve et hjertestop. Desuden bliver der samlet ind til at servicere hjertestarterne, der blev uddelt i 2019 og 2020, så hjertestarterne altid er funktionsdygtige.

“Hjerteforeningen 2300 S” er en af Hjerteforeningens lokalafdelinger.

Her kan formanden, Margit Grome, fortælle, at der oprettet tre indsamlingsruter på Amager, som man kan gå. Der er oprettet flere grupper til hjertestarter og også til at forny serviceaftalen. Indsamlere skal tilmelde sig på https://landsuddeling.dk/ og så til København S.

Fysisk og digital indsamling

Som indsamler kan man tilmelde sig en indsamlingsrute og tilknytte sig til en gruppe. På de fysiske ruter har indsamlerne et hjerte på, så folk kan se, at de er indsamlere fra Hjerteforeningen. De går i tidsrummet 10-18.

Margit Grome siger, at hun har tre indsamlingshjerter tilbage, hvis nogen vil tilmelde sig indsamlingen inden på søndag, og at man bare skal henvende sig til hende, hvis man er interesseret. Man kan maile til hende på margitgrome@gmail.com.

Indsamlere, der ikke ønsker at gå en rute rent fysisk, kan oprette en digital indsamling – og allerede nu donere et beløb på MobilePay. Det er også muligt, at hjælpe til med, at en hjertestarter bliver placeret uden for et sted – i stedet for inden for, hvor den kun gør gavn i åbningstiden.

Hjertestartere redder liv

 Hvert år bliver ca. 5.000 danskere ramt af hjertestop uden for hospitalet. Enten i hjemmet, på gaden, i parken, i en forretning. Det svarer til 14 personer om dagen. Sandsynligheden for at overleve et hjertestop kan være helt op til 50-70 procent, hvis der bliver stødt med en hjertestarter inden for 3-5 minutter efter hjertestoppet.

Hvis en tilstedeværende person yder hjertemassage, før ambulancen når frem, overlever en ud af seks.

Hvis en person får hjertestop, og der både bliver givet hjertemassage og brugt en hjertestarter, før ambulancen når frem, overlever næsten hveranden.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?