Barn under besættelsen

Ingrid Slott var barn under den tyske besættelse af Danmark fra 1940 til 1945. Kom og hør hende fortælle om de dramatiske år i Danmarkshistorien – og om hendes far, der var frihedskæmper.

Ingrid Slott fortæller om at være barn under den tyske besættelse af Danmark.

Af Lene Dam Jørgensen

Nutidens unge – og mange af os andre – var ikke født under 2. verdenskrig og den tyske besættelse af Danmark. Men de frygtelige år har tilsyneladende usvækket interesse, der laves film og skrives bøger om 2. verdenskrig som aldrig før.

På fredag 4. juni kl, 14 får alle så mulighed for at høre et spændende foredrag om at være barn i Danmark under besættelsen. Det sker, når Ingrid Slott besøger Solvang Kirke på Remisevej.

Sidste år kunne vi fejre 75 året for Danmarks befrielse, og i den anledning havde Solvang Kirke inviteret Ingrid Slott til at fortælle om at være barn under modstandskampen, men arrangementet måtte aflyses på grund af coronaen.

Frihedskæmper

Ingrid Slott blev født under krigen og voksede op i et hjem der var præget af modstandskampen. Hendes far var frihedskæmper og hendes mor styrede hjemmet, som var et tilflugtssted for både
frihedskæmpere og jøder.

Kaffe og kage

Ingrid Slott er pensioneret skoleleder og er født i 1942. Hun har arbejdet som sekretær i jernindustrien, i et rejsebureau og en afdeling af A.P.Møller. Har været hotelejer, folkeskolelærer, viceskoleinspektør og souschef i Folkeskolen. Hun er et kendt navn blandt mange, da hun også stiller op til kommunalvalget for de konservative i København.
Hun er desuden i menighedsrådet i Højdevangskirken.

Ved foredraget vil Solvang Kirke byde på kaffe eller te, og der vil også være kage.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?