Gode råd om Covid-19? Ellers tak…

 

Dagbladet B.T. udkom første gang i 1916 på initiativ af journalist Henry Hellsen – og med den østrigske-ungarnske  avis “Az Est” som forbillede. Mindre og skarpe artikler, lokkende layout og masser af billeder. “Az Est” gik ind i 1944. Og mon ikke B.T. er på vej til det?

Først og fremmest er det lidt svært at finde ud af, om avisen er en gratisavis eller ej. Man kan snuppe et eksemplar af avisen ganske gratis på jernbanestationerne, men kan også købe den i kioskerne.

I begge tilfælde står der ikke meget af interesse.

Og nu har chefredaktøren meddelt, at avisen ikke længere skal udkomme om søndagen.

Nå.

At den trykte avis er på vej til at blive lukket er ikke nogen hemmelighed. Den vej går alle trykte aviser – desværre,

For alle os, der er vokset op med en trykt avis, savner papiravisen, hvis den ikke er på morgenbordet.

Den kan ganske vist ikke længere tilbyde nyheder af nogen slags – de er forlængst blevet slugt på tv eller mobiltelefon.

Men kan læser nu engang en avis bedre, hvis den er på papir.

Synes vi, der er vokset op med den. Men ingen andre. Jeg tror ikke, at der er mange under 40 år, der læser trykte aviser…

Så den er fortid. Vi læser jo f.eks. også i dette øjeblik på en skærm, hvad enten det er på en computer, tablet eller mobiltelefon.

Og indrømmet: Jeg har avisen med hver dag, når jeg rejser rundt – hvad enten det er i Danmark eller forhåbentligt snart i udlandet også. På min iPad.

Og husker endnu, at i “gamle dage” blev man glad for en tre dage gammel avis på ferien i Spanien – bare den var dansk. “Må jeg se avisen efter dig”, blev der sagt på talrige danske charterhoteller.

De tider er forbi, og det er jo altid en fordel at have en frisk avis med på farten.

B.T og Ekstra Bladet er i dag de to steder, hvor danskerne først og fremmest henter deres nyheder. Altså på nettet. De trykte udgaver skrumper og skrumper – og forsvinder begge indenfor en kort årrække. Med mindre da, at man, som B.T., forærer avisen væk.

Udgaverne på nettet kan imidlertid også få en kort levetid, hvis begge fortsætter med clickhistorier med overskrifter som “Kendt dansker med stor nyhed” eller “Fik chok i nat!”

Den første titel dækker som regel over en ukendt dansker med en uinteressant nyhed – den anden at en ukendt realitydeltagers hund er løbet hjemmefra.

Jo, den er god nok, forleden havde B.T. i stor opsætning en historie om, at en mand var blevet bildt af en hund på Amager, slemt nok, men som stor historie i et landsdækkende medie?

Eller Laudrup-familien med “stor” nyhed: Michael Laudrup og hans søn skal begge kommentere EM-fodbold i den kommende tid. Ikke sammen, men på samme tv-kanal.

Stor nyhed.

Hvad gør B.T. den dag, hvor avisen virkelig har en stor nyhed? Hvis det skulle ske?

Og så skal statsminister Mette Frederiksen nok ikke lytte til B.T’s chefredaktør, der netop har givet hende et “godt” råd:“Fyld Parken, Mette!”

Der skal spilles EM i fodbold og B.T.’s redaktør skubber al fornuft til side: Nu skal der festes…

Jeg ved ikke om redaktøren, Jonas Rathje, har samme ekspertgruppe omkring sig, som Danmarks statsminister, eller om han har en særlig virus-uddannelse, som jeg ikke kender til.

Men at fylde Københavns Idrætspark på et tidspunkt, hvor bl.a. eksperters opfordring til at aflyse OL i Tokyo lyder stærkere og stærkere, virker mere end torskedumt.

Ganske vist skal publikum være vaccinerede og negativt-testede. Men så forestil Dem den kø, der vil opstå, når disse ting skal kontrolleres…

Der er endda givet tilladelse til at 15.000 kan overvære de danske EM-kampe. Mange vil mene, at dette tal endog er for højt, men at fylde Parken? Med 38.000 skrigende og begejstrede fodbold-fans? Nu, hvor vi tilsyneladende er ved at få bugt med Covid-19? Og jo altså kun tilsyneladende…

Med “gode” råd som dette, så er det lige før man støtter op om udsagnet om at aviser – dem pakker vi fisk ind i…

Så god weekend – og helst uden gode råd fra oplagshungrende avisredaktører…

 

 

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?