Jytte Abildstrøm om økologi

Torsdag 17. juni er der aftenhøjskole igen i Filips Kirke og denne gang med Jytte Abildstrøm. Det bliver en aften i økologiens tegn.

Jytte Abildstrøm – taler om økologi

 

Af Lene Dam Jørgensen

Det har været en lang pause, men endelig kan Filips Kirke på Kastrupvej igen invitere til den populære aftenhøjskole. Det sker torsdag 17. juni fra kl. 19 til 20 og foregår inde i kirken på Kastrupvej. Denne gang holder Jytte Abildstrøm foredrag.

Jytte Abildstrøm vil fortælle om Danmarks største økologiske bofællesskab Munksøgård ved Roskilde, hvor hun selv bor. Jytte Abildstrøm har altid været dybt engageret i bæredygtighed og økologi.

Jytte Abildstrøm er meget konsekvent i sine holdninger til økologi. Siden 1980’erne har hun markeret sig som miljøforkæmper og fortaler for økologi. I dag bor hun i et økologisk seniorfællesskab, hvor husene er bygget af træ, isoleret af papiruld og taget har solfangere.

Lang karriere

Jytte Abildstrøm er af de fleste kendt for sin mangeårige karriere inden for skuespil, dukke- og børneteater – især børneserien Sonja fra Saxogade. Jytte Abildstrøm har også udgivet sine erindringer og flere børnebøger. I 1990 blev hun Ridder af Dannebrog. Hun har modtaget en lang række priser og legater som Sabroe-Prisen, Reumerts Hæderspris og Statens Kunstfonds Livsvarige Ydelse fra 1995.

Frem til 2010 var Jytte Abildstrøm direktør for Teatret Riddersalen på Frederiksberg.

På grund af corona-restriktionerne er foredraget inde i kirken, hvor der er god plads, Der vil også kun være plads til 100.

Denne gang er der ikke servering, men til gengæld koster foredraget ikke noget. Der er heller ingen tilmelding.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?