Natteravne i Dragør: Vi er ikke et vagtværn og vi “sladrer” ikke

En tjans som “Natteravn” byder på mange forskellige opgaver, men er et “stjernestundsarbejde”, forklarer initiativtageren til Natteravnene i Dragør
Det er et stjernestundsarbejde at være natteravn i Dragør.

 

Af Sidse Seiding Larsen

At være “Natteravn” i Dragør er en spændende, men også udfordrende opgave. Amagernyt.dk har været på besøg for at høre mere om dette frivillige arbejde,

Natteravnene er en del af den sociale fond “Fonden for Socialt Ansvar”. Deres primære opgave er at skabe tryghed i det offentlige rum. Helt konkret går mange frivillige natteravne rundt om natten i tre til fire timer for at hjælpe eller forebygge konflikter blandt unge.

Danmarks Natteravne er flere steder i Danmark, og der er også en afdeling i Dragør.

Vigtigt arbejde med unge

Ved altid at gå i hold og bære Natteravnenens karakteristiske gule jakker, er Natteravnene meget synlige og tilgængelige for unge, der måtte ønske at tale eller komme i kontakt med dem.

Anne Søgaard, der er initiativtager til Natteravnene i Dragør, fortæller:

“En tur som natteravn kan byde på mange forskellige opgaver. Alt fra glade, smilende unge mennesker, der gerne vil snakke, men selvfølgelig også unge mennesker, der er kede af det eller stofpåvirket”. Anne Søgaard slår fast:

“Det generelle billede af Dragørs unge er imidlertid rigtig godt, og jeg føler klart, at vi gør en forskel. Derudover tror jeg, at det betyder meget for de unge, at vi møder dem på deres præmisser uden at sætte krav eller sanktioner”.

Anne Søgaard (th) med de unge og nogle af de andre natteravne.

Maibritt, en anden natteravn i Dragør, tilføjer:

“Jeg har kun positive oplevelser med de unge. Vi møder dem, hvor de er, og de er glade for, at vi passer på dem”.

Fantastisk arbejde

Natteravnene understreger, at de netop ikke er politi og at de ikke “sladrer”. Man kan bruge dem, hvis man vil. Om arbejdet fortæller Anne Søgaard endvidere:

“Det er et stjernestundsarbejde at være natteravn. Både fordi vi går når stjernerne funkler – men også med hensyn til arbejdet med de unge.

Man kan melde sig som natteravn på Facebook-gruppen “Natteravnene-Dragør'”eller på blivnatteravn.dk.

Seneste artikler

 

Fik du læst?