Gratis judoskole for børn

Fra mandag 2. august til og med onsdag 4. august holder Københavns Kommune gratis feriecamp på Amager Judo Skole for børn og unge, så de får oplevelser og fællesskab med andre i sommerferien.

Så er der judoskole på Strandlodsvej for børn, der er fyldt otte år og op til 17.

 

Af Lene Dam Jørgensen

For mange børn og unge er sommerferien og andre skoleferier ikke ensbetydende med oplevelser og fællesskab. Derfor tilbyder Københavns Kommune nu feriecamp for børn og unge fra seks til 17 år i sommerferien og i andre fire skoleferier.

I sommerferien har Københavns Kommune tilbudt sjove aktiviteter for børn og unge i alderen seks til 17 år på Amager. På tirsdag 3. august og onsdag 4. august fra kl. 9.30 til 16 kan Københavns Kommune så tilbyde sjove aktiviteter på Amager Judo Skole på Strandlodsvej.  Børnene skal her være mindst otte år.

Der vil være mulighed for at deltage i en masse sjove aktiviteter. Både børn og unge vil også opleve et fællesskab med andre. Det er gratis og kræver ikke tilmelding med mindre det står i programmet.

Judo på Amager Judo Skole

Her kan børn og unge lære at træne kampsportsteknikker i Danmarks største judoklub. Judo er kast og holdegreb. Børn og unge lærer at falde, så de ikke slår sig, selvom de får lov at kæmpe.

Der vil være en introduktion med erfarne judoudøvere om, hvad judo egentlig er. Børn og unge lære tips og tricks. Der vil være lege i hold – også kaldet team games. Det er konkurrencer. Alt sammen noget, der er med til at styrke fællesskabet.

Efter endt introduktion til, hvad judo er, vil der være judolege, hvor børn og unge får mulighed for at prøve hvad de har lært om judo. Det er igennem fysiske lege, og der vil også være fri leg. Børn og unge slutter dagene af med at blive blandet på tværs af alder og erfaring, så de kan afprøve de færdigheder, som de har fået. De vil også på feriecampen lære judotræning og teknikker, hvor der er fokus på respekt for modstanderen.

Fællesskab er højt prioriteret

Fællesskab prioriteres højt på feriecampen, og der gøres meget for at styrke fællesskabet. Der er mange sjove og lærerige oplevelser, og børn og unge får mange fælles oplevelser, men også sved på panden.

Allerede de to første dage sørger Amager Judo Skole for at prøve på at ryste børn og unge sammen. Det starter med, at de også går tur sammen, så de kommer til at opleve noget andet end judo. Det er derfor vigtigt at huske den varme trøje, hvis varmen ikke fortsætter.

Børn og unge ser også film ser sammen og der spises popcorn mellem judotræningerne. Noget de virkelig nyder. Formålet er at styrke fællesskabet og skabe fælles oplevelser.

Om Amager Judo Skole

Amager Judo Skole er en forening med omkring 500 medlemmer og alle er velkomne.  Skolen har mange forskellige begynderhold til forskellige aldersgrupper, som starter op i ugen efter feriecampen.  Alle hold kan ses på amagerjudo.dk under hold og tider.

FerieCamp følger myndighedernes retningslinjer ifm. COVID-19. Programmerne kan derfor ændres med kort varsel og have begrænsede pladser. I særlige tilfælde kan der være krav om coronapas for unge/voksne fra 15 år, men det vil i så fald fremgå ved aktivitetsbeskrivelsen.

Hvis der er spørgsmål til feriecampen eller om Amager Judo Skole, skal sportschef Henrik Hemmingsen kontaktes. Det skal være på tlf. 40508035 eller på e-mail judohenrik@gmail.com

Seneste artikler

 

Fik du læst?