Champagne og smuk musik i Ørestaden

Søndag 1. august er der festgudstjeneste i Kirken i Ørestaden, fordi kirken endelig kan overtage det smukke alterbillede, som de kun har haft til låns. Den kendte trompetist Dorthe Zielke spiller og maleren bag alterbilledet, Arne Haugen Sørensen, deltager også. Bagefter bydes på champagne og kransekage i dagens anledning.

Dorthe Zielke

 

Af Lene Dam-Jørgensen

 

Kirken i Ørestaden på Robert Jacobsens Vej har længe haft et helt vidunderligt og specielt billede hængende ved alteret. Det er malet af Arne Haugen Sørensen og forestiller opstandelsen, kvinderne der kommer ud til graven og finder den tom.

Selve billedet har kun været til låns, men det er nu lykkedes kirken at skaffe penge til at købe det. Det er sket ved hjælp af donationer fra provstiet og fra menigheden.

Det vil så blive fejret ved gudstjenesten på søndag 1. august kl. 11. Arne Hauge Sørensen vil være der og kirkens sognepræst, Rikke Weissfeld, vil prædike. I dagens anledning vil den kendte trompetist Dorthe Zielkeogså spille.

Prominente gæster

Dorthe Zielke er trompetist og spiller ofte i kirker ved koncerter, gudstjenester eller kirkelige handlinger og får ros for sin klang, musikalitet og evne til at tilpasse sig de forskellige kirkerum. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har i mange år spillet for flere kendte orkestre og ensembler, blandt andet i DR Symfoniorkestret, Det Kongelige Kapel og Radiosymfoniorkestrene i Berlin og Frankfurt, Philharmonie Europa og Mahler Chamber Ochestra.

Arne Haugen Sørensen er en dansk maler og grafiker. Han har modtaget flere adskillige priser og hædersbevisninger. Han er repræsenteret på de fleste danske kunstmuseer, men er også kendt for udsmykningen i en lang række danske kirker. Arne har også lavet udsmykning i Indenrigsgården i Københavns Lufthavn og Folketeatret i København.

Bobler og kransekage

Bagefter gudstjenesten er der champagne og kransekage til alle og hyggeligt samvær.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Bettina og Jusuf ordner haven

Københavns Håndværker-Service på Kirstinehøj tilbyder alt havearbejde – lige fra det private hjem til den store virksomhed. Arbejdet udføres af professionelle og erfarne anlægsgartnere –

Læs mere »