Ribs- og mandelkage fra Frankfurt

Opskrift på en lækker kage fra en tysk jernbanestation: Ribs- og mandelkage

Lækker ribskage fra Frankfurt

 

Af Ida Monrad Graunbøl

Her kommer en sød, lille hemmelighed fra Frankfurt, der kan andet end at fremstille pølser, for tyskerne kan også noget med bagværk. Og når du rejser sydpå med toget og hjemvejen går gennem Tyskland, så gælder det om at holde øjnene åbne, at holde sig opdateret om togtider, rejseændringer og stationer, men også at være opmærksom i en mere overført betydning:

Mirakler på togstationen

Det gælder nemlig om at være åben over for de små mirakler de tyske togstationer kan tilbyde dig. Et af disse små mirakler er en kage med ribs i Frankfurt. På tysk kaldes både ribs og solbær for Johannisbeeren, så de skelner mellem mørke Jonannisbeeren; Solbær. Og de lyse Johannisbeeren; Ribs.

Her er opskriften på bare én af frankfurternes bedst bevarede hemmelige himmerigsmundfulde, den deles nu med jer på ønskeøen, fladlandet Amager.

OPSKRIFT:

Frankfurter ribs- og mandelkage

Ingredienser:

250 g smør
550 g hvedemel
200 g malede mandler/mandelmel
275 g farin
1,2 kg ribs
125 g kvark
1 dl mælk
1 dl olie
75 g. alm. sukker
1 skefuld bagepulver
1 knivspids salt
1 dl puddersukker

Fremgangsmåde:

200 g. mel, mandelmel, farin, sukker og salt blandes i en stor skål, smørret smeltes ved svag varme og røres i blandingen. Dejen stilles i køleskabet i en halv time. Ribsene skylles først og blandes dernæst i dejen sammen med olie, mælk, kvark, bagepulver og salt og de resterende 350 g. mel. Puddersukker hældes i en si og drysses over kagen.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?