Høstfest med folkedansere fra Dragør

I slutningen af august og i september er der flere aktiviteter i Nathanaels Kirke. Alt fra hygge og socialt samvær i sognegården, koncert med store klassiske navne familiehøstgudstjeneste med fællesspisning og folkedans fra Dragør.

Folkedanserne fra Dragør medvirker ved høstfesten.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Nathanaels Kirke i Holmbladsgade inviterer til flere aktiviteter i slutningen af denne måned og i begyndelsen af september. Der er mulighed allerede fra torsdag 26. august at deltage i socialt samvær i kirkens præstegårdshave. Lørdag 28. august lægger flere danske og internationale klassiske musikere vejen forbi Nathanaels Kirke. Og søndag 5. september vil der være høstfest for hele familien med spisning og folkedans fra Dragør.

Socialt samvær

Torsdag 26. august fra kl. 15 inviterer Nathanaels Kirke til en hyggelig eftermiddag i præstegårdshaven ved kirken med sognepræst Ellen M. Gylling. Der vil være mulighed for at nyde sommereftermiddagen med et kaffebord, hvor der også er kage – og selvfølgelig godt samvær med andre.

Klassiske sommertoner

Lørdag 28. august inviterer kirken i samarbejde med Musikforeningen på Folke Bernadottes Allé på Østerbro til klassisk sommerkoncert fra kl. 19 med musikere fra Det Kongelige Kapel og DR Symfoniorkestret.  Violinisterne Aleksander Kølbel og Emma Steele, bratschist Sune Ranmo og cellist Tobias van der Palsspiller. Der vil være værker af Ravel og Dvorák.

 

Alexander Kølbel

Aleksander Kølbel er førsteviolinist i DR Symfoniorkestret. Emma Steele har siden 2017 været fastansat som koncertmester i Det Kongelige Kapel. Hun har vundet et væld af priser i internationale solistkonkurrencer. Som en særdeles aktiv kammermusiker har Emma Steele, udover hyppig deltagelse i kapellets egen kammermusikserie, grundlagt Dahlia strygetrioen og den årligt tilbagevendende Equinox kammermusik festival.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der er hygge og socialt samvær torsdag 26. august.

 

Sune Ranmo spiller bratsch i det Det Kongelige Kapel og er en aktiv kammermusiker. Han er anden solist på bratsch i Det Kongelige Kapel. Sune Ramo er medlem af flere kvartetter, og har spillet flere gange som solist.

Det Kongelige Kapel

Tobias van der Pals  har været kontraktansat i Det Kongelige Kapel og symfoniorkestre i Sverige. Han underviser i cello på Det kongelige Danske Musikkonservatorium. Tobias van der Pals har modtaget talrige hædersbevisninger, kunstnerstipendier og legater. Som solist har Tobias van der Pals optrådt med orkestre, kor, i soloværker og med kammerensembler internationalt. Han har derudover medvirket ved flere CD indspilninger.

Høstfest for hele familien

Søndag 5. september fra kl. 11 er der høstgudstjeneste for hele familien med Ellen M. Gylling. Kirkens børnekor synger ved gudstjenesten og FDF Amagerbro medvirker også.

Efter gudstjenesten er der lagt op til fest. Der vil være hyggeligt samvær i sognegården og blive serveret flæskesteg. Bagefter er der folkedans ved Amager Folkedansere fra Dragør.

Prisen for maden er 75 kroner, men gratis for børn og unge under 18. Der sælges også øl, vin og sodavand til 10 kroner. Det er nødvendigt at tilmelde sig og det skal ske senest torsdag 26. august på 42 41 55 83 efter først-til-mølle -princippet.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?