Go’morgen, Amager…

Torsdag 19. august – Solen stod op kl. 05:48 og går ned kl. 20:37
Dagen er aftaget med 2 timer og 44 minutter.

Torsdag kommer der perioder med lidt eller nogen sol, men også mulighed for byger.
Temperaturen kommer op mellem 17 og 20 grader og jævn til frisk vind fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis hård vind.
Luftfugtighed:65%
Lufttryk: 1005 hPa
Uv index: 4.4
(kilde:DMI)

Idag er det Sebaldus dag
Ifølge fortællingen efter en kristen kongesøn, der drog til Paris for at studere. Her blev han gift med en prinsesse, som han forlod på bryllupsnatten for at tage på pilgrimsrejse til Rom. Sebaldus er skyts­helgen for Nürnberg.

FN’s Verdensdag for Humanitært Arbejde
Er første gang markeret i 2009.

Vi siger tillykke til 
34 år = Julie Rudbæk – skuespillerinde
48 år = Rikke Mølgaard – sangerinde
48 år = Mette-Marit – kronprinsesse af Norge
52 år = Matthew Perry – canadisk-amerikansk skuespiller
75 år = Bill Clinton – USA’s 42. præsident 1993-2001
78 år = Billy J. Kramer – engelsk sanger

Hvad er der sket på datoen 19. august:

2007:
Danmarks første parkour-park bliver indviet på Gerlev Idrætshøjskole. Skolen har det sene­ste år haft kur­ser i street movement med bl.a. disciplinerne parkour og urban tricking.
2002:
1200 journalister på DR strejker, og kanalen er afskåret fra at sende nyhedsudsendelser og andre ud­sen­del­ser med journalisters medvirken.
—–
Tvind-guruen Mogens Amdi Pedersen har fået hjemve og erklærer sig villig til at blive udleveret til retssag i Danmark. Han har siddet fængslet i USA i seks måneder, mens sagen om udlevering har stået på.
1991 – 30 år siden:
Sovjetunionens leder Mikhail Gorbatjov bliver spærret inde i sit sommerhus, og en gruppe ortodokse kom­mu­nister forsøger at overtage styret. Kupforsøget bliver opgivet tre dage senere.
1990:
Den amerikanske komponist og dirigent Leonard Bernstein dirigerer sin sidste koncert. Han dør knap to måneder senere af et hjerteanfald.
1972:
Mellemvægts bokseren Tom Bogs bliver besejret af argentineren Carlos Monzon ved en VM-kamp i Idræts­parken (i dag Parken).
1919:
Afghanistan erklærer sig uafhængig af Storbritannien.
1894:
Marmorkirken i København bliver indviet. Der er gået 145 år siden kong Frederik 5. lagde grundstenen, men byggeriet har ligget stille på grund af pengemangel.
Kilde:Dagsdato

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?