Søndag er det Amagerbanens Dag

Søndag 22. august er det Amagerbanens Dag. Det bliver en festlig dag med mange aktiviteter for børn og voksne. Der vil også blive plantet en blomst til minde om Jesper Klein og hans søn Sebastian Klein vil fortælle om hans far engagement i Amagerbanen

 

Af Lene Dam Jørgensen

Søndag 22. august er det Amagerbanens dag. Det er en festlig dag, der holdes langs Uplandsgade fra kl. 11-18, og der vil blive mange aktiviteter. Dagen arrangeres af Amagerbanens Venner, Bevar Amagerbanen, Haveforeningen ved Amagerbanen, Ren Kærlighed til Amager og People Like Us.

Der er skinnecykling på Amagerbanen hele dagen, dræsinejazz, Amagerbanens Venner sælger jernbanegrej, Ren kærlighed til Amagerbanen holder skraldeindsamling med præmier til børn og voksne. Der er historiske vandringer langs skinnerne og i kolonihaver. Amager Øst Lokaludvalg fortæller om visionerne for området og Sundby Lokalhistorisk Forening og Arkiv fortæller om lokalhistorien.

En blomst for Jesper Klein

 Skuespilleren Jesper Klein var en af Amagerbanens solide støttere igennem flere år. I år er det 10 år siden, at han døde og i den anledning vil der blive plantet en blomst til minde om den folkekære skuespiller. Hans søn Sebastian Klein vil i den anledning fortælle om hans fars engagement i Amagerbanen.

Ved siden af de gamle jernbaneskinner er der flere nyttehaver, som mange familier har boet i om sommeren i generation. Midt i det hele har der igennem en årrække været vægmaleri til minde om den folkekære skuespiller.

Deltagerne ved Amagerbanens Dag kan også møde de lokale, der arbejder for at bevare den sidste del af Amagerbanen og udvikle området, så vores lokalmiljø kan styrkes og blomstre.

Lækkerier og loppemarked

Hele dagen er der loppemarked, kaffe og kage foran kolonihaverne er der er mulighed for at købe mad hos Amagerbanens Venner, People Like Us leverer lækker specialøl og fadøl.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?