Det går den rigtige vej med ledigheden i Tårnby

Ledigheden fortsætter med at falde i Tårnby, men der er stadig en stor indsats i gang for at få endnu flere i job. Den nuværende ledighedsprocent på 3,3 procent giver dog anledning til optimisme, mener borgmester Allan S. Andersen.

Det går den rigtige vej i Tårnby. (Foto: Finn Edvard)

 

Da Covid-19 kom til Danmark i foråret 2020 gik det ekstremt hårdt ud over ledigheden i Tårnby Kommune. Især luftfarten blev hårdt ramt, og det kostede tusindvis af arbejdspladser i løbet af kort tid.

Via en intensiv indsats, som blandt andet involverede et fremskudt jobcenter i Københavns Lufthavn, er mange ledige kommet i job igen.

Ledigheden i Tårnby ligger i øjeblikket på 3,3 procent, hvilket er på samme niveau som den lå på i august 2020. Den er samtidig faldet med cirka 23 procent siden februar måned i år, og det vidner om, at det går den rigtige vej for beskæftigelsen. Der er dog stadig et stykke vej ned til ledighedsprocenten på 2,5 procent, som var det niveau, der var inden Covid-19 ramte hele landet.

Moderat gang i lufthavnen

”Det ser godt ud for beskæftigelsen i Tårnby Kommune. Der er kommet moderat gang i luftfarten igen, og det har skabt en del jobs. Samtidig er der ledige job i flere brancher. Det er især jobs inden for hotel, rengøring, transport, og bygge- og anlæg,” siger Allan S. Andersen, borgmester i Tårnby.

Han peger på flere faktorer, som har været medvirkende til, at ledigheden er faldet.

”Der er jo heldigvis kommet gang i luftfarten igen, og det har en stor betydning for beskæftigelsessituation i Tårnby. Samtidig har vi oprustet i vores jobcenter, og har fremrykket vores indsats, så hjælp, viden og indsats er tilgængelig så tidligt som muligt for de som bliver ledige. Endvidere har vi større fokus på at skabe rette match mellem virksomhed og borger. Desuden har den finanspolitik med hjælpepakker, lønkompensation og arbejdsfordeling, der er blevet ført fra national side, været et vigtig parameter igennem krisen,” siger Allan S. Andersen og understreger, at det dog kommer til at tage tid, før ledigheden er på samme niveau, som den var før på Covid 19-krisen.

På rette spor

”Det er et langt sejt træk at få bragt ledigheden ned igen, men i fællesskab med de forskellige aktører – ikke mindst omkring lufthavnen – så synes jeg, at vi er på rette spor. De aktuelle ledighedstal giver anledning til en forsigtig optimisme, men det er stadig usikkert, hvad fremtiden bringer for Tårnby Kommune. For vi er som kommune meget afhængige af, hvad der sker i lufthavnen, og lufthavnen er meget afhængig af, hvad der sker ud i verden,” siger Allan S. Andersen.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?