Go’morgen, Amager…

Tirsdag 24. august – Solen stod op kl. 05:58 og går ned kl. 20:24
Dagen er aftaget med 3 timer og 6 minutter.
Månen er aftagende – to dage efter fuldmåne

Tirsdag er der i morgentimerne mulighed for lokal tåge, ellers tørt vejr med sløret solskin, om eftermiddagen dog stedvis flere skyet.
Temperaturen bliver mellem 18 og 22 grader, dertil en svag til let vind mest omkring vest eller skiftende.

Luftfugtighed:51
Lufttryk: 1028 hPa
Uv index: 4.2
(kilde:DMI)

Idag er det Bartholomæus dag
Efter en af Jesu disciple. Han bragte kristendommen til Indien, hvor han endte sit liv ved at blive flået levende.

Vi siger tillykke til
31 år = Diddl – tyskfødt springmus med store fødder
64 år = Stephen Fry – engelsk skuespiller og komiker
73 år = Jean-Michel Jarre – fransk musiker og komponist

Hvad er der sket på datoen 24. august:
2008:
De Olympiske Lege i Beijing lukker og slukker med en gigantisk afslutningsfest. De danske atleter vender hjem med syv medaljer: 2 guld, 2 sølv og 3 bronce.
2007:
Christianitter underskriver med Slots- og Ejendomsstyrelsen en historisk aftale om Christianias fremtid. Af­talen er en våbenhvile og køreplan for de næste ti måneders forhandlinger om normalisering af Fristaden.
2006 – 15 år siden:
Ved Den Astronomiske Verdenskongres i Prag vedtages en ny definition på en planet. Den hidtidige planet Pluto bliver efter de nye regler degraderet til dværgplanet.
2005:
Oceanariet på Nordsømuseet i Hirtshals bliver officielt indviet efter at være genopbygget fra branden i de­cem­ber 2003 – dog uden klumpfisken, som hidtil ikke har kunnet erstattes.
1997:
Den kenyanskfødte danske løber Wilson Kipketer sætter endnu en verdensrekord på 800 meter. 11 dage tidligere slog han Sebastian Coes rekord fra begyndelsen af 1980’erne.
1995:
Microsoft sender styresystemet Windows 95 på markedet med en storstilet kampagne, der har Rolling Stones’ Start Me Up som kendingsmelodi.
1988:
Hanne Bech Hansen bliver udnævnt til chef for PET, Politiets Efterretningstjeneste, og dermed verdens første kvindelige spionchef – såvidt man ved.
1954:
Kommunistpartiet bliver forbudt i USA.
1949:
Den nordatlantiske forsvarsunion NATO træder i kraft.
1939:
Sovjetunionen og Nazi-Tyskland underskriver en 10-årig ikke-angrebspagt.
79:
Den italienske vulkan Vesuv begynder sit udbrud, som de nærmeste dage fører til total udslettelse af byerne Pompeji, Herculanum og Stabiae.

Kilde: Dagsdato.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »