Go’morgen, Amager…

Onsdag 25. august – Solen stod op kl. 06:00 og går ned kl. 20:22
Dagen er aftaget med 3 timer og 10 minutter.
godmorgen
Onsdag skyet og måske lidt regn hist og her, men sidst på eftermiddagen klarer det op nordfra med tørt vejr og nogen sol.
Temperaturen bliver mellem 16 og 20 grader, og let til frisk vind fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis op til hård vind, som i løbet af eftermiddagen drejer vinden i nordvest og aftager en smule.

Luftfugtighed:77%
Lufttryk: 1013 hPa
Uv index: 4.3
(kilde:DMI)

Idag er det Ludvigs dag
Efter den franske kong Ludvig den Hellige (Louis 9.), som døde i år 1270 under et korstog.

Vi siger tillykke til
51 år = Claudia Schiffer – tysk supermodel
60 år = Billy Ray Cyrus – amerikansk countrysanger
67 år = Elvis Costello – engelsk sanger og musiker
80 år = Holger Bech Nielsen – fysikprofessor med kultstatus
83 år = Frederick Forsyth – engelsk forfatter

Hvad er der sket på datoen 25. august:
2010:
Bokseren Mikkel Kessler meddeler, at han trækker sig fra bokseturneringen Super Six World Boxing Classic. Han har i sin seneste kamp pådraget sig en øjenskade, der kræver ni måneders hvile.
2007:
En række skovbrande hærger på andet døgn Grækenland, og landet erklærer sig i undtagelsestilstand. Mere end 170 brande raser, 20 landsbyer er udbrændt, 46 mennesker dræbt og tusinder på flugt for flam­merne, der har gode betingelser i den stærke blæst efter en lang tørkeperiode.
1995:
Mette Jacobsen vinder guld i 100 meter butterfly ved EM i svømning i Wien, Østrig. Det er hendes anden guldmedalje ved dette EM.
1994:
Pink Floyd giver koncert i Parken med et rekordstort publikum på 51.000.
1993:
Fodboldlandsholdet vinder 4-0 over Litauen i en VM-kvalifikationskamp i Parken. Det er Michael Laudrups første landskamp i tre år. Han trak sig i 1990 efter uenighed med landstræner Richard Møller Nielsen.
1991 – 30 år siden:
EM i svømning slutter i Athen, og de danske svømmere kan vende hjem med fire guld- og to bron­ze­me­dal­jer. Mette Jacobsen står for tre af guldmedaljerne og en bronze. Medaljehøsten er det bedste danske resultat i mere end 50 år.
1989:
Den amerikanske rumsonde Voyager 2 får kontakt med planeten Neptun efter 7 milliarder kilometers rejse på 12 år. Neptun er vores solsystems næstyderste planet.
1960:
De Olympiske Lege åbner i Rom, Italien, med 86 deltagende lande. Danmark bidrager med 119 sports­folk.
1944:
Den tyske garnison i Paris overgiver sig til de allierede styrker efter fire års besættelse.
1940:
Britiske bombefly bomber første gang Tysklands hovedstad Berlin ved et natligt togt.

Kilde: Dagsdato.dk

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?