Nye ungdomsboliger ved Tårnby Stadion

96 ungdomsboliger, en daginstitution og nye klublokaler ved Tårnby Stadion skal bygges af entreprenørfirmaet Dyrlund Sørensen og arkitektfirmaet Mangor & Nagel.

Ungdomsboligerne ved Tårnby Stadion

 

I foråret 2022 bliver der taget spadestik til 96 ungdomsboliger, en integreret daginstitution med legeplads, en café samt klubfaciliteter til fodboldklubben AB Tårnby og Amager Atletik Club på Gemmas Allé ved Tårnby Stadion.

I løbet af januar og februar bliver der opstillet pavilloner til genhusning af klubberne, og man begynder at rive det eksisterende klubhus ned. Byggeriet forventes færdigt i efteråret 2023.

Det bliver entreprenørfirmaet Dyrlund Sørensen i samarbejde med arkitektfirmaet Mangor & Nagel, der skal stå for det nye byggeri. Det står klart, efter udbuddet på totalentreprisen på projektet for nylig er blevet afsluttet. Projektet skal projekteres i tæt samarbejde med Boligorganisationen Tårnbyhuse og Tårnby Kommune, som er bygherrer på projektet.

Sammen om en god hverdag
”Det er meget glædeligt, at vi nu har fundet en entreprenør, som vi ser frem til at samarbejde med om at få bygget gode boliger til vores unge”, siger borgmester Allan S. Andersen.

”Man skal kunne blive boende i Tårnby, når man flytter hjemmefra, og i Stadionboligerne får de unge ikke alene et godt sted at bo tæt på offentlig transport og Tårnby Torv – de unge kommer også til at spille en vigtig rolle i at udvikle området til et livligt og hyggeligt sted. Jeg ser frem til at følge, hvordan de unge, klubber, cafegæster og vores nye dagtilbud alle sammen kommer til at bidrage til en god fælles hverdag i og omkring byggeriet”.

Tæt dialog om kvalitet
Udbuddet af Stadionboligerne er lavet efter en ny udbudsform, ”Totalentreprise med integreret byggeri”. Det indebærer, at totalentreprenøren og arkitektfirmaet tager det udbudte projekt og færdigprojekterer byggeriet i tæt samarbejde med bygherrerne.

På den måde samarbejder entreprenør, arkitekter og bygherrer om at gøre projektet til virkelighed ud fra bygherrernes ønsker og inden for en stram økonomisk ramme. Det kan for eksempel være, at entreprenøren kender til nogle præfabrikerede løsninger, som bedre kan betale sig end løsninger, der skal opbygges på stedet. Samarbejdet om Stadionboligerne er begyndt i august.

Udsigt over boldbanerne
Byggeriet bliver 7 etager højt med svalegange og 2 tagterrasser. Daginstitutionen ligger i stueetagen og har plads til 2 vuggestuegrupper og 2 børnehavegrupper. I den modsatte ende af stueetagen ligger der klubfaciliteter med direkte adgang til en cafe på førstesalen.

På 1.- til 6. salen ligger de 96 ungdomsboliger, som tænkes indrettet med fransk altan med udsigt over boldbanerne eller med terrassedør med direkte adgang til tagterrasse. Der er fælles tagterrasser for ungdomsboligbeboerne på 1. sal og 6. sal.

 

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?