Patienter med størst behov kommer til først

Selvom sygeplejerskernes strejke nu er slut , betyder det desværre ikke, at hospitalerne kan vende tilbage til en normal hverdag fra dag ét. De strejkende sygeplejersker skal have lov at holde ferie.

Sygeplejerskernes strejke er slut, men…. (Foto: Finn Edvard)

 

“Jeg er på patienternes vegne rigtig glad for, at vi nu kan begynde at invitere de mange mennesker, som har gået og ventet på behandlinger og operationer. Nogle af dem har allerede ventet rigtig længe på grund af corona og har oplevet stor usikkerhed og tabt livskvalitet,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S), der understreger, at hospitalerne prioriterer de patienter, som har størst behov.

Regionsrådsformanden beklager, at man endnu en gang må bede om patienternes tålmodighed, men at hospitalerne selvfølgelig gør, hvad de kan, for at patienterne kommer til hurtigst muligt.

Efter Folketingets lovvedtagelse kan de 1.210 strejkeramte sygeplejersker i Region Hovedstaden fra lørdag morgen vende tilbage til deres afdelinger. Men det betyder ikke, at de strejkeramte afdelinger er i fuldt gear fra første dag.

Sygeplejersker skal holde ferie

Hospitalerne skal have dannet sig et overblik over, hvor meget ventelisterne er øget under strejken – og hvor mange af sygeplejerskerne, der mangler at holde deres ferie. En stor andel af de ca. 900 sygeplejersker, der var en del af konflikten tilbage i juni, må ventes at skulle holde ferie.

Lars Gaardhøj – beder om tålmodighed

“Fokus ude på hospitalerne er at tage godt imod de sygeplejersker, som kommer tilbage. Vi kan og skal som arbejdsplads rumme det hele – både dem, der vender frustrerede tilbage, og dem der under konflikten løb rigtig stærkt på de strejkeramte afdelinger. Der skal være plads til at have det forskelligt med konflikten,” understreger regionsdirektør Jens Gordon Clausen.

Han tilføjer, at det i første omgang handler om at komme tilbage i normal drift på regionens hospitaler.

“Der vil formentlig gå et stykke tid, før vi vil se egentlig nedbringelse af ventelisterne. Og vi vil her være meget afhængige af personalets villighed til at påtage sig ekstra arbejde, så vi kan hjælpe de mange ventende patienter. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at have en god dialog med Dansk Sygeplejeråd og de enkelte sygeplejersker om den videre proces.”

Vent på besked fra hospitalet

Hvis man er en af de borgere, som har fået udskudt behandling eller operation, så skal man dukke op til den aftalte tid – med mindre man får anden besked i eBoks eller bliver ringet op fra afdelingen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?