Sang og musik for børn og voksne

Sommerferien er ved at være slut og Nathanaels Kirke i Holmbladsgade kan allerede nu byde på flere efterårstilbud inden for sang og musik for store og små. Der er babysalmesang, børnerytmik og kor for børn og voksne.

Der er masser af sang og musik for både børn og voksne i Nathanaels Kirke i efteråret.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Nathanaels Kirke kan nu her efter sommerferiepausen byde på flere musikalske tilbud til store og små som babysalmesang, børnekor, børnerytmik og kor for voksne.

 Babysalmesang er et musikalsk tilbud til de mindste og deres forældre. Nathanaels Kirke tilbyder to hold i perioden fra onsdag 1. september til onsdag 20. oktober, der ligger i efterårsferien. Det er for børn i alderen fra to til 12 måneder og deres forældre. De to hold mødes i Nathanaels Kirke til sang og leg.

Hold et er for babyer fra to til seks måneder, og foregår fra kl. 10 til 10.45. Hold to er fra kl. 11 til 11.45, og er for babyer fra seks til tolv måneder.

Babysalmesang er gratis og ledes af sanger og musikpædagog Amalie Benzon.

Børnerytmik for de små

Tirsdag 31august er der igen børnerytmik for børn i alderen fra et til fem år sammen med deres forældre eller måske også bedsteforældre.

Børn og voksne mødes tirsdage, og der må højst være otte børn og otte voksne på hvert af de tre hold.

De to første hold er for børn fra et til tre år og er henholdsvis fra kl. 15.15 til 16 og fra kl. 16.15 til 17. Det tredje hold er for børn fra tre til fem år, og er fra kl. 17.10 til 17.55.

Børn og voksne synger sange og salmer, siger remser, bruger kroppen og fantasien. De danser, leger og lytter, og bruger forskellige rekvisitter og instrumenter. Gennem sang og musik styrkes børnenes motorik og deres sprogfornemmelse skærpes.

Prisen for deltagelse er 400 kroner for 10 gange og det hele ledes også af Amalie Benzon.

Børne- og Spirekor

 Alle børn kan lære at synge, så der er ingen optagelsesprøve for at være med i disse kor. Alle kan blot op og syng med. Spire- og børnekorene mødes hver onsdag.

Børnekor er for børn i anden til femte klasse. De synger fra kl. 15.30 til 16.15. Spirekor er for børn fra 0 til første klasse, og de synger fra kl. 16.45 til 17.30.

Det koster 400 kroner for hele efterårssæsonen. Koret ledes af Rosemaria Rex.

Nathanaels Voksenkor

Nathanaels Voksenkor består af cirka 30 kvinder i alderen fra 25 til 65 år fordelt på tre til fem stemmer. Koret synger et blandet repertoire af nordiske sange og salmer, jazz, gospel og klassiske korværker. I løbet af året medvirker koret ved fire til seks gudstjenester og arrangementer i kirken, og holder desuden egne sommer- og julekoncerter.

Koret mødes hver uge til korprøver med opvarmning, sangøvelser, indstudering og musikalsk arbejde. Her er der mødepligt til både korprøver og koncerter for at opretholde niveauet i koret. Det er korets dirigent, som planlægger korets repertoire og står for ledelsen af koret.

Nathanaels Voksenkor henvender sig til alle, der har erfaring med at synge i kor og lyst til at forberede sig derhjemme. Der kræves optagelsesprøve for at være med i koret, hvor korets dirigent afprøver stemmen i forhold til placering i stemmegruppe og sammensætning af koret.

Koret øver hver mandag fra kl. 18.30 til 20.30 i kirke eller sognegård. Prisen for efterårssæsonen er 500 kroner. Det ledes af kordirigent Kathrin Thelén.

Kathrin Thelén er uddannet musiker og underviser fra Det Kongelige Musikkonservatorium med kandidatgrad i sang og korledelse. Hun har i mange år arbejdet med at undervise børn og voksne i musik og sang på musikskoler, efterskoler, gymnasium og i privat regi.

 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?