BørneTour på Amager Fælled

Amager Cykle Ring, Københavns kommune og Danmarks Cykle Union holder lørdag 11. september BørneTour på Amager Fælled for alle fra tre til 15 år. Der vil være goodiebags, diplomer og guldmedaljer til alle efter løbet.

Der er Børnetour på Amager Fælled lørdag 11. september.

 

Af Lene Dam Jørgensen

Amager Cykle Ring, Københavns Kommune og Danmarks Cykle Union holder lørdag 11. september fra kl. 14 til 16.30 til BørneTour på Amager Fælled for alle fra tre til 15 år, som ikke har konkurrencelicens fra Danmarks Cykle Union. Distancerne er overkommelige og cykeltype og fart er ikke så vigtigt.

BørneTour Amager Fælled starter på Amager Fælleds grusstier og målet er ved Ørestads Boulevard/Grønjordsvej. Det handler ikke om at cykle hurtigt eller komme først, men om at have det sjovt på sin cykel. Der varmes op til gul folkefest, når Tour de France kommer til København den 1. juli 2022. Derfor er der også pyntet op i ægte Tour de France-stil, og forældre kan heppe ved målstregen, men kan også gå eller løbe med de mindste.

BørneTour Amager Fælled

Kl. 14 udleveres startnummer i event-teltet, og det skal hentes senest 30 minutter før cykelløbet begynder og tilmelding skal vises, når det hentes. Fra 14.30 til 14.50 er der opvarmning

Der køres i tre aldersklasser, og distancerne er korte. Kl. 15 cykler børn fra syv til ni år tre omgange. Kl. 15.30 cykler børn fra tre til seks år en omgang på løbecykel eller almindelig cykel. Forældrene må her gerne gå eller løbe med.

Kl. 16 kører Børn og unge fra 10 til 12 år og 13 til 15 år så, og de kører sammen fire omgange.

Goodiebags, diplomer og medaljer

Alle deltagere modtager goodiebags, diplomer og guldmedaljer, når de er kommet i mål, og der er også mulighed for at hilse på den lokale cykelklub Amager Cykle Ring, som står klar til at fortælle om klubbens ungdomsafdeling.

Amager Cykle Ring, som er den lokale cykelklub på Amager, er medarrangør på BørneTour Amager Fælled, og i forlængelse af BørneTour inviteres alle deltagere til B&U opstartsforløb i klubben. Dygtige træner vil stå til rådighed og det vil være muligt at låne en rigtig racercykel

Alt det praktiske

Deltagelse i BørneTour Amager Fælled er på eget ansvar og der vil være samaritter til stede. Børn og unge skal huske at have cykelhjelm med og luft i dækkene.

Det er muligt at tilmelde sig på dagen, hvis der stadig er pladser. Al tilmelding skal være via børnetour.dk

Det koster 50 kr. at deltage og der må højst være 200 deltagere.

Om BørneTour

BørneTour er et børnecykelløb for nybegyndere som afvikles over hele landet op til Tour de France Grand Depart i Danmark i 2022. Formålet med BørneTour er at give børn og unge, som ikke er medlem af en cykelklub, en god oplevelse med cykelsporten og inspirere dem til at ville mere.

Cykelklubber over hele landet er medarrangører på BørneTour events, og står efterfølgende klar med opstartsforløb i klubberne for børn og unge som har fået blod på tanden i forlængelse af BørneTour.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?